Dixy Romein

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dixy Romein en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dixy Romein heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Wat me vooral is bijgebleven is dat ik jarig was tegelijk met Juffrouw Zaal.

  Wat me vooral is bijgebleven is dat ik jarig was tegelijk met Juffrouw Zaal. En dat moest gevierd worden!! Ook het afscheidsfeest van het toenmalige hoofd van de school Juffrouw Fastree was een heel gebeuren. En ik hield er toen al niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Verder is hier toen een vriendschap begonnen die zo ongeveer tot aan het eind van de lagere school geduurd heeft. Jaren later zijn we elkaar in het bedrijfsleven nog een keer tegengekomen maar weer kwijtgeraakt en inmiddels weer gevonden. Lang leve Hyves en Facebook!

  Prot. Chr. Kleuterschool - ..., 1956

  Deze school was beslist geen 7e leerjaar, maar een doelgerichte voorbereiding op het bedrijfsleven! 1ste jaar les gehad van Dhr.

  Deze school was beslist geen 7e leerjaar, maar een doelgerichte voorbereiding op het bedrijfsleven! 1ste jaar les gehad van Dhr. Aartse. Deze gaf ook Engels en was helemaal bezeten van Engeland. Wist me ook nog te vertellen dat er een liedje ABOUT DIXIE was. Balen!! Tekenles kregen we van Dhr. Ben Snijders. Deze had ook nog samen met zijn vrouw een radioprogramma met Indische liedjes. Gedurende de oorlog had hij in een Jappenkamp gezeten en moest toen werken aan het Birmaspoor. Verder was er dan ook nog Mevr. v.d. Hulst, een nogal statige dame die woonde aan de Keizersgracht. Zij gaf o.a. Nederlands en Maatschappijleer. Later ook nog Handel-en Wetskennis. Het laatste jaar fuseerde de school met de Abel Tasmanschool in het kader van de Mammoetwet. Dat was balen, want je sjeesde van de ene naar de andere school. Kreeg er ineens andere leraren bij o.a. Mevr. Zwart, Duits, Dhr. Ching, Dhr. Drieling, biologie, en de Dhr. v.d. Meulen. Deze laatste gaf boekhouden en was nogal driftig. Verder heb ik nog wel een afscheidstoneeltje georganiseerd met Rob Sluiter en Dik de Jong, Stiefbeen en Zn.

  christiaan Huygens school, 1964

  Van de 1ste tot de 3e klas les gehad van Juffrouw Smulders.

  Van de 1ste tot de 3e klas les gehad van Juffrouw Smulders. Deze was nogal hardhandig met een lineaal als je links schreef. Verder ging ze regelmatig over de rooie bij een oudere (lastige jongen) Evert Vonk. Van de 4de tot de 6de klas les gehad van Dhr. Walberg. Bij hem heb ik nog eens een tekenwedstrijd gewonnen. Vanaf de 4de klas heb ik daar ook na schooltijd franse les gevolg bij Dhr. Bongaard.

  Spieghelschool, 1958

  ?