Bekijk het volledige profiel van dirk lakenman en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

dirk lakenman heeft 2 klassenfoto's en kent 7 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 8

Deze herinneringen kun je leze...

Deze herinneringen kun je lezen onder (mijn foutieve inschrijving) bij 'havo top '!

2009, dirk lakenman

De 3-jarige onderwijzersopleid...

De 3-jarige onderwijzersopleiding heb ik gevolgd in het gebouw aan het Nassauplein! De gezelligste en mooiste tijd van mijn schoolleven! In deze tijd werd de opleiding nog heel druk bezocht! Ook door heel veel 'mannen' Er waren bijv. van elk jaar wel 4 a 5 groepen! Zo vrij als deze (school)opleiding bekend stond, was ie niet! De cursussen(lesblokken) moesten worden gevolgd, anders werden deze niet afgetekend! We hadden 3 weken les en daarna volgde een praktijkweek!(Veel beter dan 1 dag per week). Jan Berits was directeur en fanatiek voorstander van modern Nederlands! "Schrijven zoals je het uitspreekt" (oo de klonje, sjookoolaa enz). Omdat niemand meteen na het beginsignaal naar de klas liep, riep hij na 3 pogingen:"Dames en heren ,de lessen zijn in de lokalen!" Later ging de deur op slot voor de telaatkomers.Cees Oosterhof,onze Peda docent werd door ons dan ook door het raam naar binnen gelaten! Maandagochtend begon de week met een schoolkoor olv.Leen de Koning,muziekdocent (een fantastische,lieve man). Soms met heel mooi weer gingen we richting het strand voor zogenaamd een muziekles! Van Wout Polder kregen we biologie!Vooral aan de dames !legde hij aanschouwelijk uit hoe regenwormen paarden! De leukste lessen waren voor mij de gymlessen olv.Jan Admiraal(een prachtvent).Proeflessen gaven we op de Bosboom Toussaintschool Vanaf het station konden we wel eens mee rijden in zijn BMW sport! De eerste EHBO les ( olv.een andere gympief Roel Duinmayer)is me altijd bij gebleven. Na een rustig eesrte kwartiertje begon Bert Singer te schreeuwen en te schokken op zijn stoel! Hij stond onder stroom van een of ander apparaat en het zag er slecht uit! Sommigen begonnen te huilen, anderen raakten in paniek en de meesten deden NIKS!......Alles bleek in scene gezet om onze reacties te testen ! Van Frits de Nooyer kregen we tekenen op de zolderverdieping. Met mooi weer tekenen bij de Vest.Van hem kregen we ook 'bordschrijven'. Ak. kregen we eerst van ome'Frits'Hoogervorst,die meestal over 'vroeger' vertelde! De laatste 2 jaar gaf Pieter de Haas ak.(Die heeft vast nog leuke/heftige herinneringen aan de vaar-werkweek vanuit Heeg naar Leeuwarden en weer terug) Ook kregen we nog les in de dependance in Oudorp!.Eerst een eind lopen en dan met het pontje over. Hoogtepunten waren de 'werkweken' in Rockanje,in Nadrin(Ardennen), met de gymgroep naar Drenthe en varen door Friesland met de Ak-groep olv Pieter de Haas! En niet te vergeten het schoolfeest dat elk jaar gehouden werd.'s Ochtends sporten in de Alkmaarse veilinghal en 's middags feesten op school.Veel drinken en dansen.Gelukkig werden dan ook de meiden van de KLOS (kleuteropleiding) uitgenodigd.Dat verhoogde de feestvreugde nog meer! Triest dieptepunt was het overlijden van Caroline vlak voor haar eindexamen! Een ieder was geschokt! (Zelfs nog na ruim 30 jaar!) Na de opleiding ben ik een half jaartje naar de kibbutz geweest. En sta sinds april 1977 voor de klas!

2009, dirk lakenman

Na de UlO in Enkhuizen gingen ...

Na de UlO in Enkhuizen gingen we voor de HAVO naar Hoorn.We gingen met een hele horde elke dag met de trein.Heel erg gezellig.Een paar maanden lang ben ik met Bram vd Braber en Dirk Doornbos op de fiets gegaan,zo spaarde je een treinabonnement uit.(Alleen je broek sleet extra snel,dus...)Ik deed uiteindelijk examen in een soort pretpakket:Bio,Ak.Gesch,Duits,Eng en Nederl.Gelukkig voor mij waren wiskunde en economie niet verplicht!Het meest staat me onze Duitse leraar meneer Meenk nog bij.Bij de allereerste kennismaking zei hij:'mijn naam is MEENK en daar rijmt lekker niks op'.Hij was een groot Goethe fan(aat) en wij dus helemaal niet...We hebben dat jaar niet zoveel geleerd!Er zaten (voor hem)heel wat lastige figuren in de groep.Als we binnenkwamen zat ie al te zweten en te roken en riep dan:O nee,daar heb je ze weer CLUSTER 6!! Eigenlijk heel zielig.Als ie er weer eens een paar uitstuurde dan liepen die even later rustig rokend op de binnenplaats naar hem te zwaaien!!Later is ie overspannen geraakt heb ik gehoord.Het laatste jaar kregen we Duits van mevrouw van der Ven.Toen zijn we flink afgeknepen!!! Biologie kregen we van Fallaux die al heel gauw een les sexuele voorlichting gaf opgeleukt met kleurendia's van de meest vreselijke geslachtsziekten Zeker om HET af tel eren),die hij grijnzend presenteerde.Hij praatte vaak met consumptie.Volgens mij had ie thuis als hobby hagedissen,want we moesten wel een regenwormen voor die beesten zoeken! Meneer Plekker was mijn favoriete leraar met zijn idiote humor.We hadden maandagochtend als eerste Nederlands en als ie dan verloren had met voetballen(hij was keeper?) dan was ie even niet te genieten en niet aanspreekbaar.Dan ging ie zitten op dat podiumpje achter zijn bereau en veegde dan met enorme armzwaai alle rommel,boeken.schriften van zijn tafel.Soms zat ie minutenlang naar buiten te staren,begon dan zachtjes te fluiten en riep:'Ik wou dat ik een zeemeeuw was!'.We hadden drie of vier jongens in de klas die altijd tegelijkertijd opstonden als 1 van hen eruit gestuurd werd.Eentje heette Piet Koster(ook aangemeld) en John Kuiper en........?Als het heel mooi weer was huurden we wel eens een bootje en gingen dan roeien in de haven.Er was toch niet zoveel spijbelcontrole.Tot slot :We zijn een keer op excursie geweest naar het Evoluon in Eindhoven terwijl daar carnaval gevierd werd!!Een groot deel van de groep ging de voordeur in en de achterdeur weer uit!!Dat was gezellig op de terugweg! Alleen vonden de leerkrachten dat niet!!Na de Havo ben ik naar de P.A. gegaan,dat kon ook niet anders met zo'n pretpakket!!.

2005, dirk lakenman
?