Bekijk het volledige profiel van Dirk Dick den Heijer en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Dirk Dick den Heijer heeft 2 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Erg veel herinneringen heb ik ...

Erg veel herinneringen heb ik niet meer aan deze school. Behalve het bezoek van de koningin aan de haven in '54 of '55. Iedereen verkleed als Schveningse vissertjes en vrouwtjes. Met kesjak (?) resp. schoemanteltjes. Een enorme zandbak achter het gebouw met een grote boom met klimplatform. Schoolreisje met de HTM-bus naar Duinrel. Opvoering sprookje van repelsteeltje? Het is allemaal erg vaag. Bij mij op school Teun van Dijk, ook later op de Savornin Lohmann en op de Populier. Kees Jan Sala ken ik van de Sav. Lohmann, evenals Ati Plugge (Katwijkstraat ?)

2003, Dirk Dick den Heijer

Van mijn 12-de tot mijn 17-de ...

Van mijn 12-de tot mijn 17-de exact 5 jaar op de Populier doorgebracht. Uiteindelijk in de examenklas met mensen die 1, 2 of 3 jaar ouder waren. En nog steeds zijn, weet ik. Want van 22 in mijn examenklas B5a in '67 heb ik er zo'n 20 weten terug te vinden! In '98 een reunie gehouden bij mij thuis in Apeldoorn. Dikke pret! Weinig veranderd al die knakkers. Chris Schoneveld bijv. nog steeds dezelfde rebel. Meer namen weten? Mail me maar. Uit het (de) eerste schooljaar(jaren) herinner ik me nog Beppie Hulshof, Hetty Fens, Gerda van Leeuwen (? Westeinde), Loek Bouma (of de Boer?), Ger Feijen, Wim Fabrie. En later Arie Schaap, ook al zo'n lievertje. 't Was toch wel een 'leerzame' tijd. Maar niet altijd zoals bedoeld vanuit het bevoegd gezag. Leuk om aan terug te denken. Ook al die namen van de leraren. Veel ervan vorig jaar terug gezien op de 'grote' schoolreunie. En die mensen bezie je dan wel met andere ogen. Vooral Meindersma maakte grote indruk op mij (vroeger eigenlijk ook al). Een naam die ik bij anderen mis: Rijks de gymleraar. Toffe vent, geen macho, wel recht door zee, type doe maar gewoon dan doe je gek genoeg. En Dekker, niet de zoon, maar z'n vader. Toen was Kieft nog concierge en Dekker was z'n hulpje. Gaf me stiekem koffie in dat kleine keukentje (tegenover het scheikundelokaal van Hoegen). Schoolkamp in Epe, 'educatief' reisje naar Vaals. Was toch wel goed allemaal. [De onderstaande tekst is toegevoegd toen deze school werd samengevoegd met een andere school.] Zie bij College De Populier [De onderstaande tekst is toegevoegd toen deze school werd samengevoegd met een andere school.] zie bij College De Populier

2002, Dirk Dick den Heijer

juffr. Aldewereld (niet favori...

juffr. Aldewereld (niet favoriet) en meester Sijtsma (sympathieker), groot schoolplein en nog meer. Van der Meulen achter het harmonium (psalmversje 10! dat werd later dus de HBS...) Bij mij in klas: Frans de Groot, Job Blok, Teun van Dijk, Ada den Heijer, Klazientje Schram, Karel en Dieneke Sweepe, Hans Schouten, GertJan van Renen, Bettie Turfboer, Bea vd. Spek, Wim van Dalen, Co Belders, Nico Mos, Bert de Lange, Wout vd Toorn. Waar zijn ze allemaal gebleven? Alleen Teun vD heb ik pas nog gezien, op een reunie van de Populier.

2002, Dirk Dick den Heijer
?