Ontdek PLUS

dineke van keulen

Kent 7 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van dineke van keulen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    dineke van keulen heeft 1 klassenfoto's en kent 7 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Na een jaar in Jutphaas te hebben gewerkt aan de Koningin Julianaschool, kon ik in 1967 een baan krijgen op de lagere school in het dorp Kockengen,waar ik zou gaan wonen met Bert, die daar al werkte.

    Na een jaar in Jutphaas te hebben gewerkt aan de Koningin Julianaschool, kon ik in 1967 een baan krijgen op de lagere school in het dorp Kockengen,waar ik zou gaan wonen met Bert, die daar al werkte. De heer Hey was hoofd der school en had vooruitstrevende plannen met de wijze waarop het onderwijs gegeven moest worden. Hij begon met de speelleerklas. Ik weet nog dat we een winkeltje in de gang hadden ingericht, met een heuse kassa. We hadden een gezellig team en ik had een paar leuke klassen. Op het jubileumfeest in 1993 ontmoetten we diverse oud-leerlingen en dat was een leuk weerzien! Ik werkte jammer genoeg niet lang in dit mooie dorp. In 1969 ging ik al met zwangerschapsverlof en in 1971 verhuisden we naar Jutphaas, waar ik toen weer als invalkracht en parttimer ging werken, o.a. aan de school waar ik in 1966 was begonnen als onderwijzeres.

    School met de Bijbel De Weg..., 1967

    Een aanvulling op wat ik al eerder schreef (maar wat ik er niet meer aan kon toevoegen): De tweede en derde klas waren zó gezellig, dat bij mij toen het idee ontstond: "Ik wil later juf worden!" En dat werd werkelijkheid.

    Een aanvulling op wat ik al eerder schreef (maar wat ik er niet meer aan kon toevoegen): De tweede en derde klas waren zó gezellig, dat bij mij toen het idee ontstond: "Ik wil later juf worden!" En dat werd werkelijkheid. Ik moest vanaf de Huygensstraag zo'n twintig minuten lopen naar school! Ik weet nog dat we wel eens kletsnat in school kwamen, dat we dan onze natte spullen over het kachelscherm mochten hangen en er even ons stoeltje bij mochten neerzetten om lekker warm te worden. Bij juf Koekman was het heel knus in de klas. En bij meester Veenstra, die boeiend kon vertellen en heel gezellig met ons vrolijke liedjes zong, is vast óók mijn liefde voor het zingen ontstaan. Ik zing al 25 jaar bij de Toonkunst Oratorium Vereniging Amersfoort.En vertellen en schrijven doe ik ook heel graag! Zou W.G. van de Hulst daar de kiem voor hebben gelegd? Toen ik stage liep (kweekte, heette dat toen) in de Bouwstraat, gaf een van zijn dochters daar ook les. Ook al zo'n inspirerende vrouw! Op de jubileumbijeenkomst, waar meester Veenstra ook weer stralend en actief aanwezig was, kreeg ik het idee: het was en is nog steeds een goeie school! Wat een enthousiasme bij René Kil en de rest van het team!(die op al mijn scholen een klas lager dan ik zat.)

    W.g. van de Hulstschool, 1952

    Wat een leuke tijd hadden we in het oude gebouw aan de Maliebaan! Een heel vrolijke, gezellige concierge, de heer Van Noort.

    Wat een leuke tijd hadden we in het oude gebouw aan de Maliebaan! Een heel vrolijke, gezellige concierge, de heer Van Noort. In de lunchpauze bij mooi weer lekker in het gras tegenover het houten Tivoli aan de singel ons zelf meegenomen (!) boterhammetje opeten, soms even naar de Nachtegaalstraat, bij ome Jaap gezellig zitten. Daar ook wel eens gekeken naar Ard Schenk, Kees Verkerk en Eddie Verheyen (die bij ons in de laan woont). Leuke gymleraar hadden we; hij woont in De Bilt en ik spreek hem nog wel eens. Hij tenniste nog met de heer Eggink, tot die in 2008 uit Zeist vertrok. Leuk, om op Schoolbank de lijntjes naar die 'goeie ouwe tijd' weer te kunnen leggen! Daar hoort de Kweekschooltijd zéker bij! Toen ik in 1984 bij ons koor in Amersfoort de Matthaeus Passion ging instuderen en het koraal 'Befiel du deine Wege' zong, dacht ik weer aan het zingen bij de heer Vroon. We zongen dit koraal ooit met het schoolkoor in de kerk van de Broedergemeente in Zeist. Mijn man Bert, die een paar klassen hoger dan ik zat op de Jan van Nassau, is later gaan werken op de Zinzendorf Mavo in Zeist, die toch banden had met de Broedergemeente. Ik denk, nu alle (nog in leven zijnde)oud-klasgenoten toch wel zullen zijn gestopt met werken in het onderwijs (Gerrie van Gurp nog niet, hoorde ik van Jan van Hoeflaken!), dat het tijd wordt voor een bijeenkomst. Het andere woord typ ik maar even niet in, de bijzondere tekens komen niet goed over, heb ik gemerkt.

    Jan van Nassau PA en Havo top, 1962