Dineke Kok

Kent 0 personen

SINGLE
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dineke Kok en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 6

  Dineke Kok heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  Ik vond mijn MULO-diploma niet voldoende en besloot om in de avonduren mijn HAVO-diploma te gaan halen.

  Ik vond mijn MULO-diploma niet voldoende en besloot om in de avonduren mijn HAVO-diploma te gaan halen. Samen met mijn vriendin Joke Tabak meldde ik me aan. Het eerste jaar was een soort brugklas. Daarna kon je kiezen: HAVO of VWO. We besloten toen om maar meteen VWO te proberen. Ik heb één keer op het punt gestaan ermee te kappen. Het was wel erg zwaar, een full-time baan en 3 avonden in de week naar school van 18.45-22.45 uur en daarnaast natuurlijk huiswerk maken. Aan sporten of sociale verplichtingen kwam je bijna niet toe. Joke en een andere klasgenote hebben me toen overgehaald om toch door te gaan. Daar ben ik nog steeds blij om, want dat VWO-diploma heb ik toch maar mooi gehaald. Ik heb daar verder niets meer mee gedaan, want ik had (en heb) een leuke baan bij de televisie, maar het idee dat ik kan gaan studeren als ik wil, vind ik een prettige gedachte!

  2005, Dineke Kok

  Ik weet nog goed die eerste schooldag.

  Ik weet nog goed die eerste schooldag. Ik kwam gelijk met Rineke Nieuwland, die 2 dagen ouder was. We mochten naast elkaar zitten: Rineke en Dineke, dat was leuk. De volgende dag mocht ik niet op hetzelfde stoeltje zitten. Ik was heftig verontwaardigd: dat was toch zeker 'mijn' stoel! Ook werden er die eerste week schoolfoto's gemaakt. Ik wilde graag met mijn nieuwe pop op de foto, maar durfde dat niet te vragen. Ik zat daarom met een heel boos gezicht op de foto. Hoe de juf in de eerste klas heette, weet ik niet meer. Het tweede jaar kwam ik bij juffrouw Teljeur. Die moest naar mijn idee verschrikkelijk oud zijn, want mijn vader had ook nog bij haar in de klas gezeten!

  2005, Dineke Kok

  Ik heb één jaar op deze school gezeten, in de Vormingsklas.

  Ik heb één jaar op deze school gezeten, in de Vormingsklas. Ik vond het er vreselijk. Ik heb hier ook veel gespijbeld, samen met mijn vriendinnen Joke Hekket en Rineke Nieuwland. Wij kwamen met z'n drieën van de MULO, waar een heel andere sfeer heerste. Hier was het nog heel ouderwets. Het was het eerste jaar, dat er lange broeken gedragen mochten worden!! Wij wisten niet beter dat dat normaal was. Ook hadden wij privileges boven de 'gewone' huishoudschoolleerlingen. Wij hadden b.v. een eigen kamer, waar we mochten zitten tijdens de pauzes. Koken, naaien, huishoudelijk werk, ik had er geen aanleg voor. Toen pas begreep ik hoe het was als je een hekel aan school hebt. Dat kende ik daarvoor niet.

  2004, Dineke Kok
  ?