Dineke Bergsteijn

Kent 17 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dineke Bergsteijn en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dineke Bergsteijn heeft 12 klassenfoto's en kent 17 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  ik ben 7 jaar kleuterleidster geweest, ben toen Nederlands gaan studeren en op een middelbare school terecht gekomen.

  ik ben 7 jaar kleuterleidster geweest, ben toen Nederlands gaan studeren en op een middelbare school terecht gekomen. Les van o.a.: Mutsaerts (psychologie)wat een prettige leraar! de Sain, zeer geliefd!de nonnen Magdalina,Hermans Marie. De school was toen nog op de Zuidsingel.

  R.K.Opl. school voor kleute..., 1962

  ik herinner me in de eerste klas juffr.

  ik herinner me in de eerste klas juffr. Melkert met 50 leerlingen!! In de 4e mevr. Juten, 5e mevr. Schonbergen en in de 6e een non: zr.Catherina. Het was een strenge school,maar ze hebben me wel met 11 anderen klaargestoomd in hun vrije tijd, helaas ook de mijne, om de eerste klas van de mulo over te slaan.In dat groepje zaten ook: Yvonne Budel, Ellie Achterberg, Joke Geertman, enz.. Mijn ouders hadden een groentenzaak in de Nieuwe Koekoekstraat. Ik was en ben de oudste van 9 kinderen, mijn zussen die ook op de Mariaschool zaten, heten Fiet en Ank.

  Mariaschool, 1953

  we hadden les van nonnen (voornamelijk) engels van zr.

  we hadden les van nonnen (voornamelijk) engels van zr. Redempta, frans van ook een non, zuster Dalmatia, een hele lieve, aardrijkskunde van mevr. Groos en biologie van mevr. Wessels. Ik weet dat de laatstgenoemde overleden is. Het waren strenge leraren, maar ik heb er veel geleerd. Ben hierna naar de opleiding voor kleuterleidsters gegaan, heb mo-a Nederlands gehaald en nog 17 jaar op een mavo gewerkt als lerares Nederlands en decaan.

  St. Dominicus ULO School, 1959

  ?