D.G. Vliet

Kent 0 personen

Getrouwd , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van D.G. Vliet en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  D.G. Vliet heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Zomer 1959 deed ik toelatingsexamen; met Hillie Bos en Menno Telgenhof (van dezelfde lagere school in Breezand) met de trein naar Alkmaar.

  Zomer 1959 deed ik toelatingsexamen; met Hillie Bos en Menno Telgenhof (van dezelfde lagere school in Breezand) met de trein naar Alkmaar. Daar wachtte ons een spiksplinternieuw gebouw, met een pracht gymzaal, de trots van dhr Rooker, maar ik was (ben) absoluut niet sportief en die zaal was dus aan mij niet besteed. Na de toelating elke dag (ook zaterdags) op en neer van Wieringerwaard en terug: drie kwartier fietsen, twintig minuten trein en een kwartiertje lopen. Tussen de middag met de hele school in de aula een half uur gezamenlijk eten. Het eerste jaar ging ondanks die lange reis elke dag, naar ik mij herinner, goed. Bij al te veel ijs en sneeuw logeerde ik bij Hillie in Anna Paulowna, en ook een keer bij Hans Goedvolk in Alkmaar, geloof ik. Maar van de klasgenoten op de foto van de tweede klas weet ik verder geen naam meer. ook niet van de leraren. De 2e klas ging veel minder. Door al het gereis ging het huiswerk wat moeilijk, denk ik zo. Die klas was verder ook nogal rumoerig, meen ik mij te herinneren. Hoe dat ook zij, voorjaar 1961 nam ik afscheid en ging ik verder in de prov. Groningen.

  Christelijk Lyceum Alkmaar ..., 1959

  Voorjaar 1961 kwam ik (halverwege) in de tweede klas.

  Voorjaar 1961 kwam ik (halverwege) in de tweede klas. Daar had ik het wel even moeilijk; ik ging maar net aan over naar het gym. Gelukkig ging het daarna beter. Talen, geschiedenis e.d. lagen me wel. De klassen werden gaandeweg steeds kleiner en gezelliger. Ik woonde in Kolham, in de oude pastorie achter de kerk. Elke dag met de fiets, later de bromfiets (Berini) naar school, twee keer heen en twee keer terug. Ik herinner mij reisjes naar Duitsland (Geesthacht bij Hamburg), naar Amsterdam en nog wel meer. Klasgenoten Eddie, Jan-Henk, Eppie, Roeland, Aly, Stien (klas 6A had in '65 niet meer leerlingen). Van de leraren noem ik de erudite heer Hasselt (leve Tacitus), de overgelijkelijke mevr. Bloemendaal (Euripides), de geleerde heer Lensen (van hem een 9 op het eindexamen), de literaire heer Zuideveld (boekenfonds), de Latijnse heer Ufkes (Livius). Na zoveel jaren eigenlijk jammer dat je geen van die allen nooit meer ziet, als ze er al nog zijn.

  Dr. Aletta Jacobs College (..., 1961

  ?