dick van harten

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van dick van harten en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  dick van harten heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  email: dick(at)vanharten.

  email: dick(at)vanharten.info: de eerste drie jaren waren een leuke chaos, veel verschillende gebouwen, vaak te laat bij een les omdat de vorige les precies tot het einde volgemaakt moest worden. Daarna werd alles anders: een nieuw gebouw, en (vooral) nieuwe regels door een directeur die het wel even net zo goed zou maken als zijn vorige school. Misschien dat dat gelukt is, maar ten koste van de sfeer. Leraren die zo weer naar boven komen: Geuverink, Wiegman, van Harten (ja ook...), Kamps, de Vries, Wolters, Biesma, Wessels, ....

  Reggesteijn, 1970

  dick (at) vanharten.

  dick (at) vanharten.info: De tijd op deze school was vooral 'de cultuurschok': het voorbereidend jaar waarbij je weer terug in de tijd ging: van 'moderne' wiskunde naar 'klassieke'wiskunde. Ik herinner mij die tijd vooral als 'hard werken', en een grote kans dat je bleef zitten. Dat is mij 1 half jaar overkomen (valt eigenlijk nog mee). Leuk was de stage op school (de 'sociale stage' bedacht door meneer Scholten, die daarmee z'n tijd ver vooruit was). Ook de introductie weken, die ik een keer ben ondergaan als 'fuut' en daarna een paar keer heb laten ondergaan (ben zelf ook een keer ondergegaan: letterlijk: in de vijver bij het provinciehuis). Nog een leuk vak (uit het voorbereidend jaar: scheikunde met meneer Krediet: het alcohol stoken, en vuurwerk maken; met heeeeeel veel waarschuwingen: don't try this at home). De slechtste herinnering: het vak veiligheid.

  Hogere Technische School (HTS), 1974

  dick (at) vanharten.

  dick (at) vanharten.info: Een bonte verzameling van leerkrachten: Wolters, Wiegman, Geuverink, Kamps, van Harten, de Vries, Oldenburger (lange Ab?). In het 2e jaar was meneer Overbeeke onze klasseleraar. Voor hem waarschijnlijk net zo'n schol als voor ons (hij was BLO gewend, en dat was te merken....). Toen we 'm eenmaal begrepen konden we hem goed hebben. Bijzonder was het fietsen van de ene lokatie naar de andere (Gebouwen T, J, M, G). Dit werd anders toen het nieuwe gebouw klaar was (toen had het nog niet de bijnaam 'Colditz College'. Leuk waren ook de scheikunde lessen van meneer Wessels (Zilveruitje), aangevuld met wijze levenslessen. Met veel plezier denk ik ook terug aan de werkweek in Sneek.

  College Noetsele, 1970

  ?