Bekijk het volledige profiel van Dick Duijveman en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Dick Duijveman heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Erg veel weet ik er niet meer ...

Erg veel weet ik er niet meer van, zeker geen namen. Enkele opvallende leraren waren o.a. hr. Bokhoven met zijn uiterst grappige anekdotes over zelfbouw versterkers e.d., en e.a. boomlange leraar Versteegh voor mechanica die in een fiat 500 reed! Een vent van pakweg 2 m lang en hij zat dus gewoon zo ongeveer op zijn achterbank te sturen, een zonderling natuurverschijnsel die constant rokende vulcaan. Namen van leerlingen weet ik ook nog nauwelijks behalve Ben Meijering uit Bennekom. Samen met klasgenoot en sinds die tijd goeie vriend Dirk Mulder wel eens naar toe gefietst vanuit Utrecht. En ik meen ene Rob Brouwer die ook ergens uit die hoek vandaan kwam. Een leuke tijd, maar voor mij ook vrij zwaar qua studie. Eerste klas gedoubleerd en in de tweede weer slechte resultaten ondanks de grote leerinspanning. Daarom gestopt halverwege de tweede en in dienst gegaan. Na 18 maanden gestart met HBO chemisch analyst. Dat werkte goed, echter na 4 maanden maakte een motorongeval daar drastisch een einde aan. Na twee en een half jaar pas weer terug in de maatschappij met een lullig tijdelijk baantje bij bureau Belastingen te Utrecht. Op dat moment had ik weinig keus vanwege de resterende anatomische rariteiten die ik meedroeg. Anderhalf jaar later door naar Ruimtelijke Ordening van Utrecht en weer zes jaar later in de automatisering waar ik nog steeds werkzaam ben. Tegenwoordig is de halve Oude Noord getransfomeerd tot Hoge School Utrecht, een ware leerfabriek met vele duizenden studenten. Vroeger had je de opleiding electrotechniek, nu weet geen mens meer hoe veel richtingen er zijn of wat de verschillen zijn. Wat een andere tijd was dat toen, wel heel gezellig. Ik heb ook nog ergens die foto liggen van dat kamperen toen we op een werkweek waren. Waar dat was weet ik ook niet meer. Gewoon ouderwets op de fiets, toen hadden leerlingen geen auto! Zou best leuk zijn Ben Meijering weer eens te ontmoeten, vind Dirk Mulder vast ook wel geinig.

2004, Dick Duijveman

Strenge meester Bogaert (spell...

Strenge meester Bogaert (spelling niet zeker) die zo lekker kon voorzingen. Het was alleen maar gebrom. De man was veel ziek wegens zijn 'Birma' verleden. Ik heb juffrouw Nieveen de eerste 3 klassen gehad en op 88 jarige leeftijd weer gesproken tijdens reunie vlak voor afbraak/nieuwbouw school.

2003, Dick Duijveman

Heette die leraar aardrijkskun...

Heette die leraar aardrijkskunde niet iets van dhr Klooster? Ik weet het waarachtig niet meer. Oh wacht, nu zie ik bij de tekst van Douwe van Dijk dat 'ie de Looff heette, dat is waar ook. Toen nog Pa de Looff, bij ons ondertussen gepromoveerd tot Opa de Looff. Dat van die kaartjes kleuren weet ik nog goed, maar over die agenda ... zegt me niets meer. En die bezetting weet ik ook nog wel, daar had die Henk Westbroek veel mee te maken, toen al een opstandig kind ja. Uiteraard was Taveno leverancier van goeie basketballers op landelijk niveau. De sportvelden van de buitenlessen vond ik wel leuk met mooi weer, ik was aardig sportief. De feesten met Zen en Q65 waren natuurlijk van topkwaliteit. Verliefd op een afstand was ik ook op een meisje maar geen idee hoe ze heette en ook nooit contact mee gehad, wat een dombo kon ik toen zijn. Ze had in ieder geval mooie benen weet ik nog, want in die tijd was de minirok nog in. Na de HBS ben ik HTS-electro gaan doen maar afgehaakt halverwege de 2e klas. Vervolgens 18 maanden in dienst en daarna 4 maanden HBO-chemie. Wegens ongeval niet langer. Daardoor pas na 2,5 jaar gaan werken bij gem. Utrecht en na 7,5 jaar in de automatisering terecht gekomen alwaar ik nog steeds zit.

2002, Dick Duijveman
?