Bekijk het volledige profiel van Dick deJong en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 1

Dick deJong heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Het in de pauze rondjes lopen ...

Het in de pauze rondjes lopen rond de oude Rijks HBS. Het lokaal van leraar Frans Berg, waarvan in een vakantie het plafond naar beneden was gekomen. Onze demonstratie met spandoeken ("De ratten verlaten het pand, wanneer volgen wij?") naar het plein bij La Venezia, waarmme zelfst het TV nieuws haalden. Het basketbal en honkbal festijn met gym leraar Bos, inclusief het school basketbal toernooi. Hij organiseerde ook het B 4 kamp naar Doorn: Beatle en Stones in je tentje... Ilona de Vries was mijn grote school liefde.

2004, Dick deJong

We waren de allereerste lichti...

We waren de allereerste lichting in de Palmstraat, met societeit op het plein. De 1968 studenten revolte vond een slap aftreksel bij ons. Hoe ik de prijs van de IPC baas Hugh Cutlip voor de beste leerling op de SvdJ heb "gewonnen" weet ik niet meer. Wel dat de drie maanden in Engeland mijn verdere leven hebben bepaald. Op de nachtredactie bij de Daily Mirror (waar ik niks aan mocht raken van de toen nog machtige vakbonden) belde Friso Endt, die mij wilde hebben. Bij hem henb ik gewerkt voor bladen als Time ane Life en de Daily Mirror. Jan de Vos en Paul Zijlstra waren mijn favoriete leraren. Lidy Kleyn was mijn eerste echte liefde in het Nijmeegse.

2004, Dick deJong

Ik heb veel goede herinneringe...

Ik heb veel goede herinneringen. Het zingen bij Meester Scheffer, het buiten gymen in het Sterrenbos. Verplicht melk drinken. Schapenliefde voor Margriet van Bochove.

2004, Dick deJong
?