Dick de Ruiter Mattie de Nooijer 29 sept. 1947

Kent 3 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dick de Ruiter Mattie de Nooijer 29 sept. 1947 en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dick de Ruiter Mattie de Nooijer 29 sept. 1947 heeft 0 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De leuke vijver voor de school met treurwilgen (en zeker ook het schaatsen!), knikkeren en knarren bij kapper van der Pool, t.

  De leuke vijver voor de school met treurwilgen (en zeker ook het schaatsen!), knikkeren en knarren bij kapper van der Pool, t.o. de school; bokspringen, verstoppertje, de meisjes die touwtje sprongen, het schoolplein naast de school met altijd spelende kinderen, tot aan de schoolbel! Handenarbeid, kan me goed herinneren dat we een soort periscoop van strokarton maakten met 2 spiegels (zodat je over lange mensen heen kon kijken, ik meen dat dit werd gemaakt ter gelegenheid van het bezoek van de Britse vorstin aan Rotterdam). Per bus werden we naar het Groot Handelsgebouw gebracht om naar de koningin en haar gevolg te kijken, in 11 seconden was de stoet gepasseerd en wij maar zwaaien. Tijdens een bezoek van Sint Nikolaas werd er zo hard met snoep gestrooid, dat er ruitjes sneuvelden en was het strooien voortaan: 'verboden'. De grote zolder waar films werden vertoond! Maar ook de bibliotheek! De ouderwetse schoolbanken, waarin allerlei namen stonden gegraveerd, (ook die van mij, stom! want Pa de Lange zag mijn naam staan; dus Dick kreeg ....) Het inktpotje met het schuifje waarmee je speelde, de kroontjespen en vooral de vele vlekken die ik overal op en in maakte.... Je zat met een klasgenoot in de houtenbank, die aan de tafel vastzat en je zorgde er voor dat hij beslist niet op jouw helft kwam: want dan werd er mooi met de 'ellebogen' gewerkt. Zelf had ik een keer een bommetje bij me (twee zware stalen bouten met een dikke moer met klappertjes er tussen), die in mijn kastje lag en speelde er mee, tot het bommetje viel en oorverdovend afging, enorm op m'n tabberd gekregen. Ik speelde meer, dan dat ik oplette en had meer belangstelling voor wat er buiten gebeurde dan voor de juf of meester voor de klas. De schoolmelk, met de eeuwig zure lucht, de kleine melkflesjes, met groene rietjes. Goede herinneringen aan allerlei klasgenoten: Chris Karreman, Piet Meijboom, Appie van Dam; Rien Knups, Wim Vermaak, Koos van de Singel, Rob Bestebreurtje, Mieke Dijkshoorn, Elsje van Diejen, Annet Schrijver, Wijnie Klandermans, Mattie de Nooijer (en met de laatste ben ik 1970 getrouwd!!) Minder goede herinneringen: De schooltandarts, die met een lange wagen naast de school kwam te staan en onverdoofd kiezen boorde, wat een doffe ellende! De penetrante 'pislucht' die altijd uit de wc's kwam, Pa van der Hoek, een driftige man, vaak erg onredelijk. Maar boven alles: goede herinneringen. Mattie en ik hebben twee jaar geleden de omgeving van de school bezocht en door de ramen van de voordeur naar binnen gekeken, nog steeds dezelfde tegels op de vloer en tegen de wanden! Je zou zo verwachten dat Pa de Lange naar buiten kwam wandelen! Ik spreek over meer dan 44 jaar geleden! Waar is de tijd gebleven?!

  Groen van Prinstererschool, 1954

  ?