Bekijk het volledige profiel van Dick Brouwer en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Dick Brouwer heeft 2 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

De mooiste herinnering is dat ...

De mooiste herinnering is dat de vlag in top ging, hetgeen betekende dat iedereen geslaagd was voor het eindexamen HBS-b. Eindelijk was mijn ploeteren beloond. De leraar die ik mij het beste herinner is Arie Guittart (geschiedenis). Ik kon hem al eerder omdat ik hem vaak als scheidsrechter heb gehad. Als ik dan weer eens onderuit geschoffeld werd in het vijandelijke strafschopgebied keek ik wanhopig naar hem omdat ik graag de penalty zelf wilde nemen. Zijn antwoord was kort en duidelijk "Eigen schuld, dan moet je de bal maar over spelen". Ik mocht hem wel want bij een andere wedstrijd bij de stand 0-0 ging mijn ingeschoten bal via de onderkant lat het veld weer in. Hij floot en had als enige gezien dat de bal de doellijn was gepasseerd zodat we met 1-0 wonnen. Oh ja, bij de eerste wedstrijd stond het 7-0 voor ons en had ik al 4x gescoord. De andere leraren die ik nog herinner was een jonge Alie Steegstra (scheikunde), de heer E. v/d Ploeg (gymnastiek) en de heer F. de Vries (nederlands), eindelijk een leraar die mijn opstellen hoger kon waarderen dan zijn collega's op het Bogerman (Pop en van Aken). Eindelijk kon ik na deze periode met een goed gevoel het vaderland gaan verdedigen daar mijn ambitie om naar de ALO in Groningen te gaan de mist in was gegaan daar ik iets te lang over mijn middelbare schooltijd heb gedaan.

2006, Dick Brouwer

Ik weet aleen dat onze onderwi...

Ik weet aleen dat onze onderwijzer Dijkstra een fanatieke ONS - supporter was / is. Als een van de weinigen die niet bij ONS speelde (LSC 1890) wees ik hem er soms op dat ik weer gewonnen had tegen ONS.

2006, Dick Brouwer

Dit had niet zoveel met studie...

Dit had niet zoveel met studie te maken. We wonnen als school, o.l.v. gymnastiekleraar Jan Steenwijk, het "zilveren schildtoernooi", een schoolvoetbaltoernooi voor alle middelbare scholen in Friesland. In de voorronden wonnen we van het Gymnasium en de RHBS uit Sneek. In het laatste team speelden nogal wat medespelers van mij van L.S.C. 1890. In het Bogerman team speelden o.a. Meine Vellinga en Durk Groeneveld van HJSC, Klaas Vellinga van Nijland, Red Feenstra (voor deze keer was hij keeper, ook dit kon hij als de beste), Johan Cnossen, Jacob Krol van ONS. Ik zal nog wel enkele prominenten vergeten hebben, maar het is ook al 40 jaar geleden. Ook herinner ik mij de jaarlijkse tafeltenniskampioenschappen. Ik had alleen enige tegenstand van meneer Visser (scheikunde) en meneer Oechies (Engels), al jarenlang een buurtgenoot van mij in wijk de Domp. Ook woonde meneer v/d Lijn (aardrijkskunde) voor zijn overlijden bij mij in deze wijk. Van mijn schoolgenoten kon alleen Dirk Peter Bergsma (jarenlang barkeeper in de "Witte Kat" mij nog enigszins verontrusten.

2006, Dick Brouwer
?