Bekijk het volledige profiel van Dick Bos en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 3

Dick Bos heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

zie Stevin HBS...

zie Stevin HBS

2005, Dick Bos

Ik zat aan de A kant en herinn...

Ik zat aan de A kant en herinner mij nog de geverfde lijn die het speelplein doormidden deelde: aan de ene kant de B-tjes en de andere kant was van ons. De sport was natuurlijk om zover mogelijk op de andere helft door te dringen zonder dat de meester of juf je in de gaten kreeg, want dan waren de rapen gaar. Alleen de naam van hoofdmeester Baljet wil me te binnen schieten. En van een meisje dat halverwege het schooljaar nieuw in de klas kwam. Haar naam was Gloria en daar mocht je geen grapjes over maken. Ik ging dezelfde dag nog in de fout: neuriede onbewust het bekende deuntje "gloria, gloria, 3-maal in de rondte hupsasa". Dat was meteen nablijven. In de zomervakantie moest ik met de zogenaamde vakantiegroepen mee naar het Zuiderpark. Die dagen horen bij mijn slechtste jeugdherinneringen, wat een verveling!

2003, Dick Bos

Ik herinner me de uitstekende ...

Ik herinner me de uitstekende Herbschleb met zijn kaarsrechte scheiding en de gedegen Stofberg. Verder Tijm, Birnie en Vader die geen raad wisten met deze opstandige generatie, de Boer die rook naar het verleden, Doornik helemaal vergeeld van het paffen en natuurlijk Nagelsmit, de ultieme personificatie van sarcasme. Ik zou mijn buurman Wim Burgler nog wel eens willen zien, en Rob Olieroock, Bert Klompmaker, Ferdie Gorlee, Frans Eversteijn, Jack den Otter, Eu Wha Yang. Om uiteenlopende redenen ben ik ook sommige meisjes niet vergeten: Loes van Pruissen, Diana Kiesenberg, Rietje Tankink, Olga Heijmans, Thea Verhoeks en Truus la Riviere. Het schoolgebouw aan de Raamstraat staat trouwens op het punt om afgebroken te worden (mei 2004), wisten jullie dat?

2002, Dick Bos
?