Bekijk het volledige profiel van Dick Barends en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Dick Barends heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Ik studeerde (nou ja) fijnmech...

Ik studeerde (nou ja) fijnmechanische techniek daar. Een uitstekende school met goede naam. Een medestudiegenoot (naam kwijt helaas) voerde brommers op. Paste tijdens de werkplaatslessen zijn motorblok (een Garelli) aan en reed prompt daarop in een bocht tegen een auto: gebroken been. "80" zei hij trots. We moesten ook een bedlampje maken met schakelaar en al. Een enorme klap en kortsluiting bij het testen. Verkeerd aangesloten... Vlak, haaks en evenwijdig vijlen, was steeds het motto. Lukte niet altijd. Avondschool elektronica gedaan met Goddijn als leraar. Leuke warrige vent. Pakte steeds de wisser en legde hem dan weer neer. Rekenlineaal, Rotringpennen (dichtgekoekt), tekenhaak en passer, ik heb ze nog. Duitse leraar met steeds nieuwe boeken (hij schreef ze zelf). Vroeg tijdens examen steevast de aanvullingen op zijn vorige boek: was handig. Wie gaf ook al weer electro? hij had het altijd over zijn zoontje.

2003, Dick Barends

Schoolplein met rode tegels in...

Schoolplein met rode tegels in banen waarlangs je tikkertje speelde. Een noodlokaal met gevelverwarming waarbij je in de pauze als het koud was, buiten tegen de roosters aan ging staan. De schoolbel als je weer naar binnen moest. Meester Dullemond in de laatste klas werd verliefd op juffrouw van der Jagt. Helemaal in stijl, met rood hoofd erbij als ze binnenkwam. Was in het laatste jaar. Juffrouw Neefjes, Hr. Siljee met pokdalig gezicht, Hoofd Vrijhoef, trok altijd partij voor de leraar. Zomaar wat namen. De buurmeisjes Vreeman, met hun blonde haren zaten ook op school. Ik herinner me een jongen die vaak met een soort scheepstoeter in de pauze achter je kwam staan en dan vlak bij je oor de hel liet losbarsten. Zijn naam weet ik helaas niet meer. De eerste schoolmelk en de tandarts, getver.

2003, Dick Barends

Mijn herinneringen zijn wat fr...

Mijn herinneringen zijn wat fragmentarisch na al die tijd. Ik herinner me Schipper: ”smoesjes, jongen, smoesjes” zei hij steevast met zijn naar rook stinkende adem, als je weer eens voor straf naar hem toe werd gestuurd. Ook Siebrecht (Sabbeltje). Een kort dik mannetje dat engels gaf en geen orde kon houden. Nam wel eens een taperecorder mee met onverstaanbare lessen. We hadden ooit afgesproken dat we een keer stil zouden zijn. Uit medelijden omdat hij ook maar een gewoon mens is. Plotseling staarde hij verstijfd en verwilderd de klas in en zei paniekerig: “Wat zijn jullie stil, je voert wat in je schild.” Einde van ons experiment en zijn goodwill. Van een andere leraar weet ik alleen nog zijn bijnaam: Peuk. (Via een mailtje zei iemand me dat hij Verhoef heette). Hij gaf wiskunde en had altijd een kleffe peuk in zijn mond. Op een keer kreeg ik een royale ros voor mijn harses, omdat ik (zoals gewoonlijk) weer eens zat te kletsen. Bril over de vloer en een suizebol. Later op het examen een onvoldoende gehaald. Zit daar nu een verband tussen? Overigens heb ik daarna met succes de HTS voor Elektronica met heel veel (hogere) wiskunde afgesloten. Bij deze een posthume hommage aan hem. Ik was toen stilletjes (was erg verlegen) verliefd op Ankje ten Broeke. Later heb ik haar op een reunie nog eens gesproken. Ben het adres kwijt, helaas, helaas. Zelfs na 40 jaar nog steeds een gevoel van weemoed: hoe zou het met haar gaan? Slijt zoiets nou nooit? Al met al een leuke tijd gehad, vermengd met de heftige gevoelens van de pubertijd, hebben al die jaren me gemaakt tot “mijzelf” zoals ik nu ben. Hoop nog eens van een paar klasgenoten van toen te horen. Een ontzettend leuk initiatief deze site! Een hartelijke groet aan allen!

2003, Dick Barends
?