Ontdek PLUS

Diana Lipplaa

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Diana Lipplaa en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Diana Lipplaa heeft 20 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    - Zat de eerste drie jaren bij Mieke Brugman.

    - Zat de eerste drie jaren bij Mieke Brugman. Mieke reed in een Mini Cooper. Ik kan me herinneren dat het Japanse meisje Yoko niet lang bij ons in de klas heeft gezeten. Ook ene Peter heeft maar kort in de klas gezeten (staat niet op een klassenfoto). Hij had volgens mij een hersentumor, en we hebben toen in de klas nog uitleg gekregen wat dat inhield en wat er ging gebeuren. Kan me niet meer herinneren wat er verder met hem gebeurd is. Wat lesmateriaal betreft kan ik me matjes herinneren waarop we rekenoefeningen deden (met staafjes met balletjes erop?), de weegschaal met verschillende gewichtjes, de kaartjes met vogeltjes enzo (rekenopgaven?). - In de 4e, 5e en (eerste helft van de) 6e klas zat ik bij Ronald Steingröver, die ontzettende woede-uitbarstingen kon hebben. Steingröver vertrok per 1 januari 1983 naar Almere, om daar directeur van een basisschool te worden. De leerlingen werden verdeeld over de klassen van Astrid van Waardenburg en Monique Friedman. Ik zat dat laatste half jaar bij Astrid van Waardenburg. Als lesmateriaal hadden we, in ieder geval voor taal, doosjes met opdrachten. En ook hier weer kaarten met biologie, geschiedenis enz. Steingröver maakte zelf de landkaarten van hout, waar de plaatsen en rivieren e.d. op geschilderd waren. Je moest dan vlaggetjes met de namen erop in de juiste rivieren enzo prikken. Veel taalopdrachten gedaan, o.a. spreekwoorden uitbeelden waarna de klas mocht raden wat je bedoelde. Ook voor geschiedenis voerden we toneelstukjes op in de klas. En heel veel werkstukken gemaakt met Femke, Viola, Mara en Marit. We zaten dan in de bibliotheek, waar ook lades met plaatjes/foto's etc. waren die je mocht gebruiken om in die werkstukken te plakken. Sommige werkstukken mochten we presenteren in de klas als een soort spreekbeurt. - Bij Astrid van Waardenburg dronken we op vrijdagmiddag thee in de klas, en elke week nam iemand anders koek o.i.d. mee. - Op vrijdagmiddag mochten 2 'uitverkorenen' de fluor in de bekertjes schenken, waarna de hele klas al gorgelend bij de wastafels stond. - Gym van Bob Sondaar. Hele aardige man, die volgens mij in 1985 (?) al is overleden. - Handwerken van Gé de Vries. Kussentjes gemaakt, en een konijn. - Kenzji Iwata, die in 1980/1981 een ongeluk kreeg in een speeltuin achter het Dijkgraafplein en daarbij overleed. Ik kan me herinneren dat het gebeurd is, maar weet niets meer over hoe het ons verteld is enzo. Steingröver is later getrouwd met Kenzji's moeder. Ze hebben ook nog een kindje gekregen. Kenzji's broertje zat het schooljaar na het ongeluk bij mij in de klas. - Het afscheidstoneelstuk: volgens mij heb ik nog ergens het 'programmaboekje' met de liedjes en namen van iedereen die meegedaan heeft. - De Doe-dagen! In elke klas kon je meedoen met een activiteit (knutselen ofzo). Volgens mij waren deze dagen eens per zoveel jaar. En de kleedkamers (en wasruimte, met die voetenwasbakken!) bij de gymzaal waren omgetoverd tot spookhuis.

    J.P. Thijsseschool, 1977

    - Als de juffrouw jarig was gingen we verkleed naar school.

    - Als de juffrouw jarig was gingen we verkleed naar school. En dan met de hele klas wandelen over de Baden Powellweg o.a., waar we uiteraard veel bekijks hadden. - Het 5-jarig bestaan van de school. Iedereen ging verkleed als boertje of boerinnetje. We hebben toen een rondvaarttocht gemaakt door Amsterdam. En aan de muur in de hal hing een soort collage met een grote vijf, gemaakt van allemaal propjes crêpepapier. - Met het Sinterklaasfeest kregen we een schortje voor, maar ik weet niet maar wat dan in de zakken ging. En moesten de moeders die zelf maken? - Met vader- of moederdag maakten we cadeautjes: een krukje of klerenhangertje beschilderen. En een keer voor moederdag een kartonnetje met verschillende kleurtjes inkt, dat dan geplastificeerd werd, en aan een koordje gehangen. - Voordat we gingen wandelen moesten we twee-aan-twee in de hal gaan staan. - Als je jarig was maakte de juf een muts met daarop je leeftijd. En ze maakte een strik die dan op je schouder gespeld werd. De kleuren van de strik mocht je zelf kiezen. - Voor (of na?) het kerstdiner liepen we met lampionnetjes door de buurt. En bij het kerstdiner staken we een sterretje af. Van een kerstdiner, sinterklaasviering en van het lustrum heb ik nog foto's waar ook klas/schoolgenootjes op staan (een aantal heb ik op deze site gezet). Dus wie nog foto's van zichzelf zoekt uit deze periode....

    De Boerderij, 1975