Bekijk het volledige profiel van Derk Fraiquin en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Derk Fraiquin heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

HEAO EL. Inderdaad biljarten i...

HEAO EL. Inderdaad biljarten in café de Clipper op de Overtoom en darten in café Tante Jopie (ofzo iets). Eerst met Mathijs van der Zee, Hans Klein en Henk. Daarna met Jan Pieter Laauwen, Patrick de Ligt en Ivo Grupping (hoe zou het daar mee gaan ?) Verder ging ik om met Sabine, Liselotte, Selma, Carla (zus van Hans). Lessen volgden we niet altijd, aantekeningen kregen we van onze medeklasgenoten (veelal vrouwelijk). Eerst patatje eten in de Voetboogsteeg, daarna naar de soos, dronken terug met de trein naar Amersfoort samen met Derk Jan Ohler. Ik herinner me nog Mauser van Commerciële Economie, aardige kerel.

2004, Derk Fraiquin

De afscheidsmusical, waar ik a...

De afscheidsmusical, waar ik als agent mocht roepen "geen paniek, geen paniek", overlopertje op het schoolplein, schaatswedstrijden op de vijver, slagbal en voetballen na school. Paasvoetbal, waarbij we door een onvergetelijk schot van André van Vliet, een keertje kampioen zijn geworden, de keeperskwaliteiten van Laurens ..... en Herbert in 't Veld (helaas te vroeg overleden) en de onbetwiste aanvoerder Arjan Smal. De tennisballen van "van Aken" waren berucht, evenals Eikespin die in een huis aan de Arnhemseweg woonde, Nauta met haar strafparagrafen en een verregende week kamp (waar weet ik niet meer). Mijn vrienden in die tijd Han de Graaff (tafeltennissen op zolder tussen de middag), Patrick Steggerda (smurfenlied op de piano) en Edgar Heere (paaltjesvoetbal achter op het plein). In de beginperiode ging ik om met Frans van Winterswijk en Ronny Houtveen.

2004, Derk Fraiquin

"Het steentje van de Jager", "...

"Het steentje van de Jager", "het metertje uit elkaar bij Bezemer", de fietsenhokken, tussen de middag, bepaalde mensen "melk laten halen", schoolfeesten waar de drank naar binnen werd gesmokkeld, de onvergetelijke uitvoering van Kiss "I was made for loving you" door Albert Meijlof op een klasseavond. Berlijn, de muur, "Checkpoint Charlie", "Kudorf" (20 kroegen onder de grond met bier dat smaakte naar water uit de Spree) en het zwartwisselen in Oost-Berlijn, waardoor er meer Ostmarken de bus in kwamen dan er uit waren gegaan en waardoor er bij de gids en leraren vrij veel paniek ontstond, maar zij waren dan ook de enigen die daar last van hadden. "Otto" bij Maarschalk, krantje lezen door Stephan Breedveld bij Economie I. En natuurlijk onze vaste groep: Edgar Heere, René van Mil, Pierre van Golde, Matijn van Went, Auke Adema en ikzelf. Onze groep had een bepaald soort humor, erg creatief en altijd goed voor heel veel hilariteit. Helaas zie ik hen nu te weinig, maar als we elkaar zien, lijkt de tijd te hebben stil gestaan. We gaan gewoon door waar we gestopt zijn en vaak worden er herinneringen opgehaald en liggen we blauw van het lachen. In het laatste jaar ging ik om met Derk-Jan Ohler (met wie ik naar de HES Amsterdam ben gegaan) en Max, met hen groots gefeest, eindexamenfeest op een boot en ofcourse de Karsenboom. Grootste wapenfeit van mijzelf (naast het behalen van mijn diploma), een weddenschap afgesloten met de klas dat ik alle vrouwelijke leraren zou zoenen, zo gezegd zo gedaan..., Rodermond, Van der Valk, Schuddeboom, van Rhoon etc. (zie je het voor je?). Muziek uit die tijd : Sugar Hill Gang en Grand Master Flash (don't push me, cause...), waar van Mil erg lang op geoefend heeft, Beastie Boys (my mom threw away my best...), Kim Wilde, de 99 luchtballonnen van Nena, Duran Duran, Spandau Ballet, OMD, "waiting on a friend" van The Stones. Een mooie school met heel veel leuke verschillende mensen. Gouden tijd !

2004, Derk Fraiquin
?