Ontdek PLUS

Dies Martens

Kent 3 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Dies Martens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Dies Martens heeft 8 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Dit was een van de voorlopers van de HAS in Den Bosch en heette die gewoon nog Hogere Landbouwschool van de K.

  Dit was een van de voorlopers van de HAS in Den Bosch en heette die gewoon nog Hogere Landbouwschool van de K.N.B.T.B. en werd over ons zieleheil gewaakt door een heuse moderator. Met de zuivelboeren van Den Bosch bestond toen nog een gezonde vete. Helaas is het schoolgebouw aan de Bisschop van Cuykstraat volledig verwoest.

  Hogere Landbouwschool, 1961

  eigenlijk heette de school toen nog Sint Jozefschool en stond langs de kerkdreef van de dijk naar de kerk.

  eigenlijk heette de school toen nog Sint Jozefschool en stond langs de kerkdreef van de dijk naar de kerk. De verjaardagen van de meesters, dan was er sprake van volstrekte anarchieals die gevierd werden.

  Don Bosco, 1951

  Het zijn er veel maar natuurlijk bakkertje Back met zijn roombroodjes voor een dubbeltje en het bietsen van de koekjes uit het achterrek als het winkeltje vol was, de paters in al hun 'heiligheid' 'de danslessen in Slot Oostende, het schoolblijven op zat

  Het zijn er veel maar natuurlijk bakkertje Back met zijn roombroodjes voor een dubbeltje en het bietsen van de koekjes uit het achterrek als het winkeltje vol was, de paters in al hun 'heiligheid' 'de danslessen in Slot Oostende, het schoolblijven op zaterdagmiddag in het natuurkunde?lokaal onder streng toezicht van pater prefect van waesberge etc. etc , "de kip", juffrouw Smith, de bietsende concierge Toon Aartsen, het wrakke gebouw en vooral de "aula"waar pater Hamer S.J. eens per jaar het startsein voor het schooljaar gaf na dat een plechtige H. Mis in de Goesse kerk daaraan vooraf gegaan was, de schoolkampen in de eerste vakantie week( op het fietsje naar soms ver in Brabant (o.a. Eerde bij Schijndel) met pater (ome Philip) Pontenagel die dan in deels civiel was en ons op zijn solexje begeleidde, de oorlogen tussen de "boeren" uit Zuid-Beveland tegen de stadsen uit Walcheren waarin we elkaar met rotjes e.d. bestookten, nog net normaal voor die tijd was de scheiding der seksen bij gymnastiek (o.a. zwemles helemaal bij het Goesse Sas) en godsdienst (o.a. sexuele voorlichting in de eerste klas n.b. door pater prefect die al van nature een rood hoofd had, .....e. n. v.m.

  St. Willibrordcollege, 1957