Ontdek PLUS

Cornelis van Nijkerk

Kent 13 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in Almere

  Bekijk het volledige profiel van Cornelis van Nijkerk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Cornelis van Nijkerk heeft 4 klassenfoto's en kent 13 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het beste van het Beste

  Ik hield van deze school! Wij leerden dat de lagere school een doorgangshuis was met jaarlijks vertrekkende kinderen, instromende kinderen en zittenblijvers. Volgens mijn herinnering hebben we met een kern van circa 10 kinderen uit klas 1 de 6e afgemaakt. Mijn beste herinnering gaat uit naar Henk Hoitink of Hoiting - zijn vader was uitvinder, had een broertje en een zusje - woonden bij De Hofkerk in Amsterdam. Toen hij op school kwam (instroomde 4e klas dacht ik) werd ie veel gepest door de 'sterkste' jongen van de klas: Tonnie of zo. Ik vond Henk erg aardig en speelde bij hun thuis en op een gegeven moment gaf ik me die Tonnie een pak rammel voor zijn gepest. Dat gaf wel respect maar je maakte je niet populair! Meester Smeenk uit de vijfde was mijn favoriete leraar, zijn mooie geduldige voorlezen maakte diepe indruk op mij en is me altijd bijgebleven. Juffrouw Groos in de eerste was geweldig, en we mochten stekkies kweken in de vensterbank. In de vijfde klas werd ik hopeloos verliefd op het mooiste meisje van de klas, Meia Advokaat. We gingen met elkaar om en het contact ontstond in de 5e klas in de Talmastraat (dependance). Haar vader was streng maar in de strenge winter mocht ik zowaar binnen want we gingen schaatsen in de 'grote' speeltuin. Later bij een concert heb ik haar nog teruggezien, ik was te verlegen om verdere afspraken met haar te maken - haha. Vergeten ben ik Henk en Meia nooit!

  Oranje school, 1957

  Ik hield van deze school!

  Wij leerden dat de lagere school een doorgangshuis was met jaarlijks vertrekkende kinderen, instromende kinderen en zittenblijvers. Volgens mijn herinnering hebben we met een kern van circa 10 kinderen uit klas 1 de 6e afgemaakt. Mijn beste herinnering gaat uit naar Henk Hoitink of Hoiting - zijn vader was uitvinder, had een broertje en een zusje - woonden bij De Hofkerk in Amsterdam. Toen hij op school kwam (instroomde 4e klas dacht ik) werd ie veel gepest door de 'sterkste' jongen van de klas: Tonnie of zo. Ik vond Henk erg aardig en speelde bij hun thuis en op een gegeven moment gaf ik me die Tonnie een pak rammel voor zijn gepest. Dat gaf wel respect maar je maakte je niet populair! Meester Smeenk uit de vijfde was mijn favoriete leraar, zijn mooie geduldige voorlezen maakte diepe indruk op mij en is me altijd bijgebleven. Juffrouw Groos in de eerste was geweldig, en we mochten stekkies kweken in de vensterbank. In de vijfde klas werd ik hopeloos verliefd op het mooiste meisje van de klas, Meia Advokaat. We gingen met elkaar om en het contact ontstond in de 5e klas in de Talmastraat (dependance). Haar vader was streng maar in de strenge winter mocht ik zowaar binnen want we gingen schaatsen in de speeltuin. Later bij een concert heb ik haar nog teruggezien, ik was te verlegen om verdere afspraken met haar te maken. Vergeten ben ik Henk en Meia nooit!

  Oranjeschool, 1959