Ontdek PLUS

Cor Timmermans

Kent 27 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Cor Timmermans en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Cor Timmermans heeft 15 klassenfoto's en kent 27 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb op deze school gezeten van 4 december 1948 tot 1 maart 1951.

  Ik heb op deze school gezeten van 4 december 1948 tot 1 maart 1951. Ik vond het heel leuk de eerste keer, want de andere dag was het sinterklaasfeest. Toen mocht je met 3 jaar en 9 maanden naar school. Juffrouw Poot is natuurlijk alom bekend, zij was jaren het hoofd en een hele lieve vrouw. Zij woonde ongehuwd met haar ongehuwde zus aan het Mecklenburgplein. Een keer toen zij ziek was zijn we met een hele boel kinderen gaan zingen buiten voor haar huis en keek zij uit het raam. Er waren ook van die hele grote kachels met een ijzeren hekwerk er omheen. We gingen een keer met z'n allen rondjes lopen door de klas, Juffrouw Frederiks voorop en toen is de juffrouw door de vloer gezakt, dat heeft destijds wel indruk gemaakt. We hadden ook openbare spelen, dan leerde je van alles en ter afsluiting mochten de ouders komen kijken. We traden onder andere op als kabouter verkleed met o.a. rode puntmuts en baard en zongen dan, 's nachts als de grote mensen slapen, rom de de rom de rom de dom, komen de kleine kleine dwergjes, kijken of er wat is te doen. etc. Juffrouw Frederiks reed in die tijd al scooter. We hebben ook nog, ik dacht het laatste jaar in een depedance gezeten wegens ruimte gebrek. Dat was een lokaal in de Openbare school aan de Julianastraat boven de ingang. We zater daar bij juffrouw Bos. Een kind meldde toen dat een ander onder het gebed had gekeken, de juf zei, dat hij dan ook had gekeken. Helaas had ik geen foto's van deze school, maar gelukkig had Wouter Bosman nog een klassefoto van deze school, waarop ik ook sta. Ik vind dat een leuke herinnering.

  Hervormde kleuterschool, 1948

  In mijn tijd had je nog maart-klassen en septemberklassen.

  In mijn tijd had je nog maart-klassen en septemberklassen. Ik werd op 4 maart 1951 6 jaar en mocht toen 1 maart naar school. In de vijfde klas werden het allemaal september klassen, daarom heb ik 1,5 jaar in de vijfde gezeten. We hadden eerst als hoofd De Heer Bakker, die was ook hoofd ULO. Later kwam een apart hoofd, eerst De Heer Van Raalte en later de Heer Schuil. Van de Heer van Raalte herinner ik me nog een regel uit het afscheidslied, "Heel uit Dieren kwam U naar Loosduinen". Volgens mij gemaakt door De Heer Bruinoge. In de eerste klas had ik Juffrouw Van Dam, die ging later trouwen, de kerk was de Bethlehem Kerk, met De Heer Van Vliet. Ik heb toen nog gehuild, omdat ze stopte. In de 6de klas kregen we apart nog les van De Heer Schuil als voorbereiding op de HBS. Twee vrienden waar ik veel mee op trok van school waren Hans de Zoete en Adrie van Voorthuizen. We speelden ook veel na schooltijd, maakten tenten, gingen bij elkaar huiswerk maken etc. Het was allemaal een hele onbezorgde tijd, al had je vanaf de vijfde klas best al veel huiswerk.

  Ds W E Den Hertogschool / C..., 1951

  Elke maandagochtend een ochtendwijding en idem aan het eind van de week.

  Elke maandagochtend een ochtendwijding en idem aan het eind van de week. De Heer Braber was daar Rector, was erg sympathiek. Het was een houten noodgebouw. Het eerste jaar nog niet aan de Donker Curtiusstraat maar in een kleuterschool aan de Anemoonstraat vlak bij de Goudsbloemlaan. Mijn achternicht Annet Slothouber zat daar ook op school, ik ontdekte bij toeval dat ze familie was. In ieder geval het eerste jaar fietste ik samen met Wies Verbove naar school. Ik kende haar van de lagere school.

  Christelijke HBS Waldeck, 1957