Bekijk het volledige profiel van Conny Treffers en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 2

Conny Treffers heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Als enige ging ik door naar de...

Als enige ging ik door naar de Openbare Merwedeschool. De rest van mijn klas ging door naar de Regenboogschool. Ik moest alleen achterblijven toen mijn klasgenootjes kennis gingen maken met leraren & leerlingen van de volgende zes jaar. Wat een trauma voor zo'n jonge kleuter om op zo'n dag niet mee te mogen!Leuk was het natspetteren met de waterslang op warme zomerdagen. Wat ik me nog meer kan herinneren? Spelen in de zandbak buiten & binnen, rode klompjes met gespjes en houten zolen, schoolfotograaf die je in zwart-wit vereeuwigde in de poppenhoek, bijbelboekjes 'lezen', gymmen in onderbroek, alle stoelen opzij!

2005, Conny Treffers

Wiskundeles van meneer Jansen;...

Wiskundeles van meneer Jansen; als je het bij hem niet snapte, zou je het nooit meer kunnen begrijpen. Grappig dat zijn vrouw Nederlands doceerde. De onwijs simpele repetities Frans van meneer Van der Does, grapjes tijdens fysica en even snel op het einde van de les nog een toets. Zo was De Hon. Koptelefoons op voor de luistertoetsen voor de luisterexamens/tentamens in diverse talen. Klassieke muziek bij Duits, laatste lesuur van de week, nadat je uit de sporthal kwam voor je 'Lichamelijke Opvoeding'. Daar zat je dan net niet op te wachten; het weekend lokte! Mont St. Michel is een begrip voor me geworden dankzij de legendarische schoolreis. Onweer in de kathedraal hoog op de berg; kan het mystieker?

2005, Conny Treffers

'Kerstmis '76 en Kerstmis toen...

'Kerstmis '76 en Kerstmis toen', dat liedje moet er ingestampt zijn, want af & toe komt het nog bij mij bovendrijven. Net als "Dag Merwedeschool', bij het afscheid. Wàt een zenuwentoestand zo vlak voor opkomst op het toneel! Jammer, dat we geen 'drama' en andere culltureel-creatieve vakken op school kregen. Alleen handwerkles voor de meisjes en handvaardigheid voor de jongens. Hoezo klassieke rolverdeling? Borduurwerkjes en ander gepriegel nam ik mee als 'huiswerk'. Dank aan mijn lieve moeder, die alles keurig voor me afmaakte! "Hoed, bril of pijp' op het schoolplein, zwemles in De Duikelaar, met z'n allen in de bus naar dat koude chloorwater in Beneden-Hardinxveld. Nova Zembla was het thema van de optocht met grote wagens; ik werd als een mummie helemaal in verband gewikkeld. In een witte opgesteven jurk was ik een droomprinses tijdens een feestelijke wandeling. Radio luisteren tijdens muziekles: de geschiedenis van Abba en Queen. Mies en Joop waren de eerste leesvriendjes na het ABC. Dat je zomaar kon lezen dat Mies een nieuwe jas ging kopen! Schoolconcerten die slaapverwekkend saai waren, koffiezetten voor de leraren als je in de hoogste klas zat. Al met al komen er flarden en fragmenten voorbij van dingen die zich afspeelden op de lagere school periode. Scanderen op het schoolplein: 'Christelijke bokken..", tegen de leerlingen op de Regenboogschool die haast vastgeplakt zat aan ons schoolgebouw. Seksuele voorlichting van een schuchtere Van Schaik. Er echt is van opgestoken?

2004, Conny Treffers
?