Bekijk het volledige profiel van Co van het Groenewoud en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

Co van het Groenewoud heeft 2 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

De 'Analysten School Amsterdam...

De 'Analysten School Amsterdam' was toen nog gevestigd in het gebouw van de Vrije Universiteit aan De Lairessestraat te Amsterdam.

2009, Co van het Groenewoud

Aan deze school studeerde ik e...

Aan deze school studeerde ik elektro- en telecommunicatietechniek. Klasgenoten waar ik mee omging waren: Frans van Driel, Kees Bolt, Bergschneijder. Mijn favoriete leraar was Scheffer (elektro- en telecommunicatietechniek), waar ik veel van geleerd heb.

2009, Co van het Groenewoud

In de eerste klas (1947) werd ...

In de eerste klas (1947) werd overgegaan op het Daltonsysteem. In 1948 kwam hieruit voort het Spinozalyceum (in de Ruysdaelstraat). De directeur was Buzeman. Docenten die ik mij nog herinner zijn: Wallagh (scheikunde), Balkema (natuurkunde), Van de Biezen (biologie), Dwinger en Gouwentak (wiskunde), mw Trotsenburg, Huet en Rijpma (geschiedenis), Mw Schröder (aardrijkskunde), Fens (nederlands), mw Gerhardt (frans), Ossendorp (engels), Struiwig (duits), Pranger (tekenen), Oosterom en Oskamp (gymnastiek) Mijn favorieten waren Gouwentak die mij de fijne kneepjes van de wiskunde bijbracht en niet te vergeten Rijpma met zijn onvergetelijke geschiedenisverhalen. Medeleerlingen: Hans Fehres, Nico Hoofiën, Nico van Veen, Wim Huisman, Henk Schiermeier

2009, Co van het Groenewoud
?