Ontdek PLUS

Clara Wever

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Clara Wever en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Clara Wever heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Na een jaar onderbouw op het Christelijk Lyceum aan de Utrechtseweg kwam ik in 1966 op het paradepaardje van rector Aalders, het nog kersverse havo, terecht.

    Na een jaar onderbouw op het Christelijk Lyceum aan de Utrechtseweg kwam ik in 1966 op het paradepaardje van rector Aalders, het nog kersverse havo, terecht. Het was een nieuwe en toen al enorm grote school, waar ik me in het begin wel wat ontheemd voelde; het oude gebouw aan de Utrechtseweg was immers zo overzichtelijk en sfeervol. Ik miste het klasseverband erg op de havo, waar we alleen met Nederlands en Engels een klas vormden. Daardoor bleef het naar mijn gevoel allemaal wat los zand. Een paar namen van medeleerlingen staan me nog bij: Iris Rothuizen (de belhamel van de klas), Bonnie Blees (bij wie ik vaak huiswerk maakte, omdat ik ver buiten Arnhem woonde, in Hoenderloo, waar we vanwege het werk van mijn vader naartoe verhuisd waren uit Oosterbeek), Els Hoogland (die al haar rijbewijs had en soms de Mini Cooper van haar moeder mocht lenen, Amy Ermeling en Pieter Gevers Deynoot. Met de laatste twee zat ik in het bestuur van debatingclub Chrysostomus. Met Amy (nu De Vries-Ermeling) ben ik nog steeds bevriend. Pieter was mijn stille liefde -en ik geloof de belangrijkste reden om in 'Chrysos' te gaan zitten -hoewel debatteren me later als gemeenteraadslid (D66) in mijn woonplaats Almere goed van pas is gekomen. Na het lyceum ben ik in de journalistiek terechtgekomen (bij de Arnhemse Courant), heb Sociale Academie gedaan (niet afgemaakt) en werk nu alweer een aantal jaren met veel plezier als directiesecretaris bij een instituut op het grensvlak van publiek en politiek in Amsterdam. Ik ben getrouwd en moeder van een studerende dochter van 22.

    Christelijk Lyceum Arnhem, 1966

    In het schooljaar 1965-1966 zat ik op het Christelijk Lyceum aan de Utrechtseweg in Arnhem.

    In het schooljaar 1965-1966 zat ik op het Christelijk Lyceum aan de Utrechtseweg in Arnhem. Vanuit mijn woonplaats Oosterbeek fietsten we daar dagelijks in een grote groep heen. Namen uit die tijd die ik me herinner zijn mijn oud-klasgenoten van de Julianaschool Marina Miedema en Marlies Hogendijk. Omdat ik havo ging doen, heb ik de rest van de middelbare school op het Christelijk Lyceum aan de Bernhardlaan gezeten. Van Oosterbeek verhuisde ik in 1966 met mijn ouders en oudere broer Hans naar Hoenderloo, omdat mijn vader daar directeur van Nat. Park De Hoge Veluwe werd. Voor ons als pubers was de overgang naar dat in zichzelf gekeerde 'boerendorp' allesbehalve een pretje.

    Christelijk Lyceum Arnhem, 1965

    Met plezier kijk ik terug op mijn lagereschooltijd op de Julianaschool in Oosterbeek, met Meester Rijkens als Hoofd der school.

    Met plezier kijk ik terug op mijn lagereschooltijd op de Julianaschool in Oosterbeek, met Meester Rijkens als Hoofd der school. Van de docenten herinner ik me nog juffrouw Hommes (streng doch rechtvaardig), juffrouw Meijster en meester Kamminga. Voorvallen uit die tijd die me zijn bijgebleven zijn de schokkende moord op Kennedy (waar meester Kamminga de hele zaterdagochtend aan besteedde) en de vondst van de aardgasbel in Slochteren, de geboorteplaats van meester Rijkens, die daar dan ook niet over uitgepraat raakte. Van de klasgenoten herinner ik me nog Marina Miedema, Cocky v.d. Hoek (had een eigen paard), Niesje van Veelen, Dietje de Vries, Erik (?) Broekhuizen, Hans Tiemeijer (die op dezelfde dag jarig was en met wie ik samen op de stoel mocht staan). De school was voor die tijd heel modern en licht, met een mooi uitzicht op Bato's wijk, waar we ook geregeld in klasseverband heen gingen voor sport en spel.

    Julianaschool, 1958