Ontdek PLUS

C.J.R. Windhorst

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van C.J.R. Windhorst en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    C.J.R. Windhorst heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    De school stond aan de Loosduinseweg, vanaf de Engelenburgstraat gezien rechts naast Huize Groenestein.

    De school stond aan de Loosduinseweg, vanaf de Engelenburgstraat gezien rechts naast Huize Groenestein. Het voorgebouw van de school was oud, twee etages met krakende houten vloeren en één eveneens krakend trappenhuis, brandveiligheid vermoedelijk 0,0 want er waren geen vluchtwegen maar gelukkig is het allemaal goed gegaan. Achter het oude gebouw bevond zich nieuwbouw op beganegrondnivo met een binnenplaats dat buiten schooltijd het domein van een grote zwarte bouvier was. De congiërge (dhr. Wants) woonde in een huisje naast de ingang naar de fietsen- en bromfietsenstalling, het was een man waar een ieder ontzag voor had, niets ontging hem en hij kon indien nodig ontzettend boos worden maar gelukkig zat z’n hart op de goede plaats. Tijdens de pauze zorgde hij samen met z’n vrouw voor de koffie en thee in de aula, overigens de aula was de enige plek binnen het gebouw waar het voor leerlingen was toegestaan om te roken. Leraren die ik me nog kan herinneren zijn dhr. Slijfers (Engels), dhr. Philipes (Duits), dhr. La Valetta (Wiskunde), dhr. Bonnet (Scheikunde), dhr. Bonnet (ja de zoon, Electronica), dhr. Wilken (Electrotechniek), de heren Vegers en Genefaas (Praktijk) en dhr. Bogaards (Telecommunicatie). Namen van leerlingen die ik me nog voor de geest kan halen zijn, Jan van der Zalm, John van Dommelen, Wim Kieboom, Ruud Staakman, Harry Duineveld, Dennis Hartmann, Brockbernd, Ab Laarhoven en Kees Holstein. Naast de directeur dhr. de Goey was de tweede man op de school de Moderator (een pastoor), het was een bijzonder sympathieke man, die les gaf in Maatschappijleer en Godsdienst. Leuk op deze school was ook de vierdaagse reis (retraite) naar Soesterberg, we verbleven dan in het gebouw “Contact der Continenten”. Het was een groot gebouw waarvan de zolders waren ingericht als slaapzalen met aparte slaapboxen, uiteraard resulteerde dat elke avond (nacht) in de nodige hilariteit.

    R.K. Uitgebreide Technische..., 1962

    Afdeling Elektrotechniek.

    Afdeling Elektrotechniek. Na 3 van de 6 jaar avondonderwijs (4 avonden/week) kon ik het niet meer opbrengen.

    Haags Polytechnisch Instituut, 1971

    Ik zat op deze school van 1958 tot 1962 en volgde de opleiding "Instrumentmaken", de praktijklessen werden gegeven door de heren v.

    Ik zat op deze school van 1958 tot 1962 en volgde de opleiding "Instrumentmaken", de praktijklessen werden gegeven door de heren v.d. Toorn, v.d. Gunst en dhr. Zierikzee (met bolknak en op Solex bromfiets). De eerste helft van mijn schooltijd op deze school werd er ook nog op zaterdagochtend les gegeven, de klas waarin ik zat had o.a. les in smeden op zaterdagochtend dat was vooral leuk tegen de jaarwisseling want dan vlogen de vuurpijlen en rotjes vanuit het smidsvuur door het praktijklokaal. Elektrotechniek werd gegeven door dhr. Vincent, een strenge maar aardige man, ook kan ik me dhr. van Linge nog herinneren die naast zijn normale lessen een aantal geselecteerde leerlingen les gaf ter voorbereiding op het toelatingsexamen van de UTS. Tijdens de wintermaanden liep je de kans dat je werd aangewezen om de kachels van de verwarming met kolen te vullen, dat was spannend want dat speelde zich af in de catacombe van de school, je moest dan de kolenwagen vullen en deze duwde je dan enkele tientallen meters over de rails boven één van de drie of vier kachels waarna je via een luik aan de onderkant van de kolenwagen de kolen in de kachel liet vallen (je kreeg het gevoel alsof je in een kolenmijn werkte). Namen van leerlingen die ik me nog kan herinneren zijn: Willem Schielger, Henk de Ridder, gebroeders de Boer, Jan Ruigrok, Joop (Martin) van Putte, Wladimier Vogelpoel, Gerard Lohuis, Peter v.d. Hoeven, Booy Zindel, Rob Steegman etc. Naast af en toe wat kattekwaad werd er ook serieus gewerkt, al met al, het was een fijne school die in mijn tijd onder leiding stond van dhr. Amelink. Tenslotte wil ik nog opmerken, jammer dat de school niet meer bestaat, het was een karakteristiek gebouw zowel van binnen als van buiten.

    2de Technische School, 1958