Chris van Prattenburg

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Chris van Prattenburg en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Chris van Prattenburg heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik woonde op de Admiralengracht 116'.

  Ik woonde op de Admiralengracht 116'. Werd door mijn moeder over de brug gebracht en daarna door een meneer die er elke dag vrijwillig stond veilig over gebracht. Als wijzelf jarig waren kreeg hij altijd een sigaar van ons. Van de Kwikstaart kan ik me maar heel weinig herinneren qua namen van juffen en medeklasgenootjes. Alleen Hans Simons, die de zoon was van de fietsenmaker. Zijn ouders waren vrienden van mijn ouders en we zijn samen een keer in een huisje in Bakkum op vakantie gegaan. De Kwikstaart had een gigantische zandbak waar we veel in speelden. Tegen de muur aan de kant van de Admiralengracht stond een ruimte waarin de houten scheppen werden opgeborgen. Ik weet nog wel dat we altijd probeerden als eerste vooraan te staan als die uitgedeeld werden, dan had je de meeste kans een schep te bemachtigen die heel was. Ik weet nog wel dat je voor straf het zand dat naast die grote zandbak lag er weer in moest scheppen.

  Kleuterschool De Kwikstaart, 1959

  Ik herinner me nog als de dag van gister mijn eerste schooldag.

  Ik herinner me nog als de dag van gister mijn eerste schooldag. Samenkomst in de aula. Iemand achter mij zat steeds met zijn knieën in mijn rug te porren. Een paar keer gewaarschuwd en vervolgens mijn gezangen stencil opgerold om daarmee een tik uit te delen. Maar daar kwam het niet van want naast de "boosdoener" zat een leraar die mij nog voor de dagopening naar de klaagmuur van Huisman stuurde. De kennismaking met Huisman kwam mij meteen op een week nablijven te staan. Prullenbakken legen, borden wissen en schoolplein aanvegen onder het toeziend oog van de overigens in mijn ogen zeer sympathieke conciërge de heer Seitsma. Afgezien van een aantal straffen voor te laatkomen is het wat betreft de klaagmuur en Huisman de volgende jaren rustig gebleven. Vrienden uit die tijd waren Rik Thöne, René Kalthoff en Peter Homberg. Peter is dat nog steeds. We zien elkaar nog zeer regelmatig (hij woont op 9 km afstand van me in Emmeloord en is getrouwd met zijn jeugdliefde Joan van Zelm). Van de leraren heb ik goede herinneringen aan de heer Hey van natuurkunde. Hij kon in onze beruchte B5-2 klas geen orde houden, maar nadat we het met een aantal mensen nog een keer mochten proberen nadat we gezakt waren voor ons eindexamen hebben we hem wat meer de kans gegeven en hij bleek een zeer kundig docent met een meer dan gewone liefde voor zijn vak. Ook de heren Wesselius en Tas voor wiskunde kan ik me nog goed herinneren. In de bezemklas ben ik bevriend geraakt met Pim Kuiper die werkelijk briljant was met wiskunde (op het 2e eindexamen had hij twee maal een 10 en één maal een 9 voor de wiskunde vakken geloof ik); Hij was gezakt op zijn talen. Hierin was ik redelijk tot goed en hij heeft me met name geholpen met het "zien" van de Stereometrie en ik hem met zijn Frans. Zijn hulp heeft op het eindexamen geresulteerd in het feit dat ik voor 2 wiskunde vakken een vrijstelling haalde voor het mondeling. Dit tot zeer grote verbazing van de heer Tas. (Ik had geloof ik het hele jaar nog geen voldoende op mijn rapport gehad voor deze vakken). Na de middelbare school ging Pim in Delft studeren en zijn we elkaar na verloop van tijd uit het oog verloren. Ik zou hem graag nog eens spreken om oude herinneringen op te halen en bij te praten.

  Het Hervormd Lyceum West, 1967

  Ik heb het op deze school prima naar mijn zin gehad.

  Ik heb het op deze school prima naar mijn zin gehad. Herinner me o.a. een aktie die we gevoerd hebben voor een ziekenhuis in Suriname (Jippie Athoso= help het ziekenhuis). Meester van de Berg die heel veel verdriet had om het overlijden van zijn hond Tomfilipie(??) daarom hebben wij als kinderen aangeboden een nieuwe voor hem te kopen. Hij kwam uit Indië en noemde ons, als we lastig of druk waren "rare orang". Juffrouw Walbeek gaf aan een aantal kinderen in de middagpauze Franse les, waarvan ik op de HBS met name het eerste jaar veel plezier heb gehad. Van dit groepje herinner ik me alleen nog Piet Voorn, wiens vader een kapperszaak had en die elk jaar naar Frankrijk ging en dus al heel aardig Frans sprak. Uit de klas herinner ik me o.a. Rinus en Lina Fransen, Peter Onclin die met zijn 14 jaar de oudste was in onze 6e klas. Hij kon werkelijk fantastisch tekenen, maar niet zo goed leren. Ik vermoed dat hij of kunstenaar of reklametekenaar is geworden. Ook Yvonne Willems herinner ik me en Elly de Bouvrie; Dinie Rook waarmee ik een keer samen bij de schooltandarts moest komen. Die schooltandart herinner ik me als een verschrikkelijke man met handen als kolenscheppen. Hij heeft mij een keer een draai om mijn oren gegeven omdat ik naar zijn zin mijn mond niet wijd genoeg open deed. Ik heb hem toe een trap verkocht en ben weggerend. Later heeft hij zijn wraak genomen door in 1 keer zo´n beetje al mijn kiezen te vullen. Ook Jaap.... kan ik mij herinneren. Hij kwam geloof ik in de 4e klas bij ons op school en kwam uit Zuid Afrika. Andere namen die ik me herinner zijn Aleke, Corrie, Bert, Hans... De achternamen ben ik vergeten. Ook herinner ik me in de 5e klas meester de Vries, die mij nog wel eens bij de oren wilde pakken als ik niet meezong maar alleen mijn mond bewoog tijdens het zingen van de liederen. (ik kon de hoge tonen niet halen; nu nog steeds niet ;-))

  Dr J Th de Visserschool, 1961

  ?