Chris P. Klauw

Kent 0 personen

LIVING_TOGETHER , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Chris P. Klauw en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Chris P. Klauw heeft 22 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Nog begonnen op het Waterlooplein, vervolgens naar het prachtige nieuwe Geografisch Instituut aan de Dapperstraat samen met Sociale Geografie.

  Nog begonnen op het Waterlooplein, vervolgens naar het prachtige nieuwe Geografisch Instituut aan de Dapperstraat samen met Sociale Geografie. Prof. Bakker (geomorfologie) en Prof Vink (landbouwkunde)aan de leiding. Prof Jungerius, Dr. Müller met zijn onverstaanbare colleges, Van Zuijlen voor metereologie. Daarnaast natuurlijk paleontologie en geologie in het gebouw aan de Roeterstraat. Excursies met Dhr. Wensink. Heel interessant veldwerk in Vorarlberg, naam van deze Professor ben ik even kwijt. Prof. Smit-Sibenga voor het tekenen van landschappen in 3D. Leuke tijd. Begonnen met 12 eerste jaars, dus wel een hele kleine jaargang. Eindeloos uitgerekte studie, waar alleen maar content en vakken aan toegevoegd werden, zodat de gemiddelde afstudeertijd tussen de 8 en 10 jaar lag. Een aantal namen van medestudenten die ik me nog herinner: Otto Spaargaren, Alex Leget, Maurice, Maarten, Wendy, Wim, Willem Vos met zijn enorme hoeveelheid medicijnen die hij moest slikken, Willem van de Veghte, André Vermeer van Curacao, Rob Portegies-Zwart. Bijzondere tijd die zestiger jaren: Maagdenhuisbezetting, NVSH, de pil, enzovoorts.

  Universiteit van Amsterdam ..., 1966

  Geweldige tijd, veel leuke herinneringen.

  Geweldige tijd, veel leuke herinneringen. Begonnen op de Pieter Lastmanweg, later Zonnestein. In de tweede gedoubleerd. Mijn broers en zussen hebben ook allemaal op deze school gezeten.

  Keizer Karel College, 1960

  De school was niet aan de Noorddammerweg maar aan de Legmeerdijk.

  De school was niet aan de Noorddammerweg maar aan de Legmeerdijk. Daar liep de grens tussen Aalsmeer en Nieuwer-Amstel: de huizen aan de overkant van de school lagen aan "De Luwte". Na gemeentelijke grenscorrecties werd "De Luwte" bij Nieuwer-Amstel gevoegd en werd het Legmeerdijk. Een traditionele katholieke jongensschool. Hoofd van de school was toen ik naar school ging Meester Veldman en later Meester van de Tillaart. Ik weet van mijn moeder dat het daarvoor meester Grimbergen was. Die heb ik niet meer meegemaakt. Hoofd van de Mariaschool was Mevrouw Kreets. De verstandhouding tussen de schoolhoofden was voor zover ik me herinner niet best. (Ik herinner me ook nog dat we gezamenlijk speelkwartier hadden en later gescheiden.) Een heel mooie en ongekompliceerde tijd, waar ik nog graag aan terugdenk. Later is de school samengevoegd met de Mariaschool en kwam er een nieuw gebouw aan de Noorddammerweg. Deze nieuwe school is inmiddels afgebroken. Het oude gebouw heeft er in 2005 ook aan moeten geloven. Overigens was de eerste Aloysiusschool aan de Noorddammerlaan. Later werd dat het patronaatsgebouw en zat de kleuterschool nog met 3 klassen in dat gebouw. Ik had zelf juffrouw Helsloot en ik herinner me juffrouw Heddes, die de allerkleinste had. De kleuterschool St. Jozef is later naast het patronaatsgebouw gebouwd. De oude klaslokalen in het patronaatsgebouw zijn toen weer tijdelijk gebruikt door de Aloysius-en Mariaschool als dependance en nog weer later onder andere als garderobe of als soosruimte voor de activiteiten in het patronaatsgebouw.Daar ben ik nog naar kleuterschool geweest en heb daar 1 schooljaar van de Lagere School doorgebracht. Tijdens mijn schooltijd was er op enig moment ook 1 schoolklas ondergebracht in de Kohnstammschool. Ik heb daar in de vijfde klas Franse les gehad van, als ik me goed herinner, Juffrouw Wessels.

  Aloysius school, 1954

  ?