Bekijk het volledige profiel van Charlotte Dekker en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 1

Charlotte Dekker heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Doordat we naar Velp zijn verh...

Doordat we naar Velp zijn verhuisd, heb ik maar 3 maanden op de CSW gezeten, maar ik herinner me nog goed de leuke muziek en teken lessen.

2009, Charlotte Dekker

Met juffrouw Saar naar de boer...

Met juffrouw Saar naar de boer om melk te halen op school daarvan kaas en karnemelk te maken. Met ook op school gebakken brood gingen aten we het op. Of met haar vlierbessen plukken, die vervolgens in meel dopen en frituren. Met poedersuiker erover was dat erg lekker. Juf Saar had ook een bijzonder huis met een oude put/kelder. We mochten bij haar op bezoek komen en via een ladder om de buurt in de kelder/put kijken en dronken daarna warme chocolade. Meneer Eikenhout las graag voor, herinner me nog het boek dat hij voorlas over kinderen die gepest werden. Ieder was van het boek onder de indruk. In de 6e hadden wij, de meiden, een maffe hobby: we gingen gumsel sparen. Ieder kocht kleurrijke gummetjes en die gumden we leeg op onze stoelen (tijdens het voorlezen). Toen meneer het doorkreeg, mochten we het niet meer doen omdat de stoelen eronder leden, maar we deden het toch stiekum.. Aan het eind v.h. jaar hebben we het gumsel verdeeld - ik kwam 2 jaar terug de jampot met het gumsel nog thuis tegen. Overblijven met op maandag de moeders die iets kookten (soep, wafels of pannenkoeken). Juf Trijnie die altijd hard liep en zelfs toen ze nog zwanger was aan wedstijden mee deed. Ze was best dun en had o.a. een apart jurkje met tijgerprint dat super kort was. Iedereen was een beetje bang van haar omdat ze zo streng was. Ik weet nog dat haar man met haar zoontje (inmiddels in de buggie) eens op school langs kwam. Hij was al best groot en kreeg nog de fles, ik herinner me dat ik dat wel een beetje vreemd vond. Kerstvieringen met diner. We maakten zelf de placemats, soms met een gevouwen kerstman erop. Aan een kant v.h. schoolplein had je bosjes en daar zaten wel eens spinnenwebben. Dan was het een sport om met een gebogen takje de spinnenwebben (inclusief) 'weg te scheppen'. In natuurlijk herinner ik me nog de jongens die van langpootspinnen de poten er soms uit trokken (of ze naar je toe gooiden). Het toneelstuk 'De Heksen' van Roald Dahl dat we hebben opgevoerd en waarin ik een heks speelde met de schoenen van mijn moeder aan. En Het Lelijke Eendje dat we hebben opgevoerd ism Introdans. Ik speelde o.a. een zwaan en weet nog dat ik het erg mooi vond om te doen. Verder herinner ik me nog een opvoering waarbij we als Grieken waren verkleed? Van een wit laken hadden we een kledingstuk gemaakt en we droegen ook zelfgemaakte kransen.

2009, Charlotte Dekker
?