Cees Zorn

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Cees Zorn en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Cees Zorn heeft 7 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Deze school had nooit geopend mogen worden.

  Deze school had nooit geopend mogen worden. Wat een ramp was dat. Naar vervelend en nooit iets leuks. Drie directeuren versleten: Heijmans, Haak en Andringa. Aardige leraren: De Pater, Loebler, Escalier, prof. van der Pijl. De rest heb ik uit mijn geheugen gewist.

  Tijmstra HBS / Handelsdag S..., 1961

  Ik heb mijn hele lagereschooltijd op de P.

  Ik heb mijn hele lagereschooltijd op de P.Oosterleeschool doorgebracht. Onderwijzers die ik mij herinner zijn: Juffrouw Brands, juffrouw Harmeijer, Meester Amersfoort, meester Valkenier, juffrouw Spits, hoofdonderwijzer Geleijns, de congierge Stuifsand. Leerlingen: Babs Teffers, Hanneke Arkenbout, Ans Melse, Wout Salters, Bram van Houten, Jan Dolleman, Piet Slager en dan nog waar ik alleen de voornamen van heb onthouden zoals Betty, Joke, Tom, Roel, Tonnie, Jaqueline, Bas, Reintje, Rinus en Ron. Het was een leuke school en een leuke tijd in een nieuwbouwwijk waar voor kinderen veel te beleven viel. In de Morgenster hielden wij onze uitvoeringen met een lintenspel en toneelstukjes. Wij voerden eens het sprookje Repelsteeltje op. Wat was het allemaal keurig geordend op de school. Voor aanvang van de lessen stelden wij ons netjes in rijen op en macheerden dan klas voor klas naar binnen onder het toeziend oog van hoofdmeester Geleijns. Overvolle klassen kan ik mij herinneren, meer dan veertig kinderen per klas. Lange rijen tijdens de pauze voor de toiletten die enorm stonken. Wanneer er een onderwijzer ziek was, werd de tussendeur geopend en had een onderwijzer toezicht op meer dan tachtig kinderen.

  P. Oosterleeschool, 1954

  ?