Ontdek PLUS

Cees Sprangers

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Cees Sprangers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Cees Sprangers heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Vanuit de UTS doorgestroomd naar de HTS en als ambachtschool leerling gestart.

    Vanuit de UTS doorgestroomd naar de HTS en als ambachtschool leerling gestart. Een lange maar zekere weg. Ook hier een brugjaar net als op de UTS Verder in de werktuigbouwklas en met succes afgestudeerd in de richting constructie bij Philips kleurenbuizen ontwikkeling. Het ontwerp en de bouw van een prototype machine waren al in april gereed , ruim op tijd voor het afstuderen in juni. De school was nog erg nieuw en voor ons studenten een hele stap naar de toekomst. Computerlessen buiten schooltijd van de adjunct directeur. Rekenen met ponskaarten in ALGOL 60 . Wat is er veel veranderd in de jaren. We mochten gebruik maken van de computer van de economische hogeschool wat voor ons dus een extra uitdaging was. Docenten als Theo Snels , Frans Doms , van Wezel en Vriens(docent mechanisme ) hebben veel invloed gehad op onze resultaten. Helaas is Frans Doms al op relatief jonge leeftijd overleden. Na mijn studie ben ik direct getrouwd i.v.m. kostwinnerschap in relatie tot militaire dienst. (bracht een dubbele wedde op) Mede studenten en docenten waren op de bruiloft. 25 jaar na het afstuderen is een eerste reunie gehouden met onze klas.Tot op heden wordt dit elke 2 jaar herhaald. Helaas missen we nog enkele oud klasgenoten. Ook is door ons afscheid genomen van de school , deze is inmiddels gesloopt.

    HTS, 1969

    Begonnen in de brugklas om de talen en wiskunde verder inhoud te geven stroomde ik door naar de metaal opleiding.

    Begonnen in de brugklas om de talen en wiskunde verder inhoud te geven stroomde ik door naar de metaal opleiding. Docenten was o.a. Hr van Riel voor technische vakken (tekenen) en praktijk. Tekenen en constructie waren mijn favoriete vakken. Het maken van werkstukken als bankschroeven en stalen bureaus was populair omdat er altijd wel kopers voor waren. Mijn bankschroef had ik ook verkocht voor Fl 10 en vele jaren later voor hetzelfde bedrag teruggekocht. Puur als herinnering aandeze tijd. Samen maakten we een aanhanger waarvan de zijplaten met popnagels bevestigd waren. Een grote blunder want deze klapten door de trillingen op de weg veel kapot met alle gevolgen van dien. geen slimme zet van onze praktijkdocent.

    uts, 1966

    De klas van metaalbewerken bestond uit twee klassen.

    De klas van metaalbewerken bestond uit twee klassen. Een meer praktijkgericht en een voor de leerlingen die naar de UTS door zouden gaan. Hoewel aanvankelijk in de praktijkklas (M2b )werd de keuze in de 3e klas gemaakt voor de theorie richting. (M3a) Grote aanstichter was hiervoor de helaas veel te vroeg overleden docent Hr v.d Rijt Aan hem ben ik veel dank verschuldigd voor de kansen die ik later gekregen heb. Een middag extra talen en wiskunde moest de basis vormen voor doorstroming. Met een 1e prijs voor mijn studieresultaten verliet ik deze school met een heel goed gevoel. De prijs was een schuifmaat met inscriptie die ik nog steeds in mijn bezit heb.

    Ambachtschool, 1964