Ontdek PLUS

Cees Kreuning

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Cees Kreuning en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Cees Kreuning heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na de MAVO bleek de HAVO toch wel iets harder werken.

  Na de MAVO bleek de HAVO toch wel iets harder werken. Iets waar ik pas in in april van 1978 mee begon. De 3en en 4en waren op een tiende punt na weggewerkt. Mijn mentor mevrouw van Duijn (Frans) heeft me hier toch op laten zitten. Erg leuke tijd gehad met o.a. Peter Bijshuizen, Bert ..., Sander Frisart, Corry (heet nu Francis), Mirjam, Peter Schorr (die was echt zo gek als een deur). Ik zag Margitta Steijn sinds kort ook op de lijst staan. Margitta, jij was toch die altijd vrolijke blonde krullenbol uit Loosdrecht en kleindochter van Cor Steijn?? Als examenstunt hebben we Peter Schorr's auto (een soort mini-Fiat 500) de school in getild en beneden in de gang laten rondrijden, richting eerste verdieping verdween een brommer zonder knalpot die over de gang scheurde. De nacht ervoor waren we bij de leraren langs gegaan en hebben bij allemaal iets uit de tuin of garage gehaald wat ze de volgende dag in de vorm van een quiz konden terugverdienen. Het was jammer dat we na afloop met de nodige spullen bleven zitten die we dus bij verkeerde adressen uit de tuin hadden gejat. Franse les gehad van Crahay Bloklander, een soort primaat die constant in zichzelf mompelde en zich per gele Vauxhall met zwart dak vinyl verplaatste. Hij was wat vreemd, maar zeker niet onaardig. Mijn favoriet was Van der Wel voor economie. Veel van geleerd. Voor geschiedenis hadden we Oot Verhagen, heel aardig. Kortom: leuke tijd in toen nog oud gebouw met het eerste jaar Circus Strassburg tegenover ons.

  A. Roland Holst College (Vo..., 1977

  Na de basisschool belandde ik op de Julianaschool voor MAVO.

  Na de basisschool belandde ik op de Julianaschool voor MAVO. Voor mij zijn het vier jaren van feesten geweest met vooral veel plezier met meneer van Eck (Frans, mijn favoriete vak, opdreunen van alle rijtjes mon-ton-son, begeleid met lineaal (daar komt de tik ...); ochtendzang onder begeleiding van een klein plastic orgeltje, meneer de Boer met zijn eeuwige peuk en anderhalve meter groot (een keer zijn tas aan de haak boven het bord opgehangen), meneer Harmsen (vond het niet leuk dat ik een condoom over de gasbrander in het praktijklokaal had gedaan en de gaskraan openzette), juffouw Koster voor Engels (bij een inbraak hebben ze een keer een onvervalste drol op haar stoel gedraaid), Boelhouwer en de Vries voor Nederlands (ik zat samen met zijn dochter Suzan in de klas), Versteeg voor wiskunde en een enorme humeurig type met dikke bril voor handenarbeid. Weet niet meer hoe hij heet. Hij liep altijd met een versleten tas rond die we een keer in het handenarbeidlokaal aan de grond hebben vastgespijkerd. Was alleen het handvat nog heel. Voor tekenen meneer Schut die Nolda Stroop (het "stuk van de klas") een keertje gevraagd zou hebben voor hem te poseren. Ottersberg (we mochten hem Otje noemen als directeur Van Egmond niet in de buurt was) kweet zich uitmuntend van zijn taak ons de beginselen van biologie en voortplanting bij te brengen en van Zuilekom voor muziek. Formsma 1 jaar voor Duits gehad. Voor handelskennis hadden we Melissen, een dikkige en morsige vent onder de sigarettenas die bij geklooi in de klas feiloos de borstel van het schoolbord naar je kop gooide. Voor Aardrijkskunde hadden we Krol die constant over zijn zowat kale schedel wreef en bij ieder vermoeden van onrust riep: "En nou is het uit met dat gezanik en gezeur." De concierge Groenendijk was ook heel aardig en bracht braaf de koffie rond voor de leraren. Ik heb er een heel leuke tijd gehad en ben na het MAVO-4 papiertje naar het Roland Holst gegaan. Een paar namen: Bert Bruggeman, Aldert Schaaphok, Paul Pekelharing, Bert Stegger, Rob Klumpenaar, Dick van Bruggen, de dames-tweeling Siemons, Janny de Jong, Helma van Leeuwen, Ria vd Brom en nog een heleboel anderen waar ik nu even niet op kan komen.

  Julianaschool, 1973

  Na de kleuterschool "het bosviooltje" met juffrouw Wardekker en juffrouw van der Spoel(?) doorgestroomd naar "de grote school".

  Na de kleuterschool "het bosviooltje" met juffrouw Wardekker en juffrouw van der Spoel(?) doorgestroomd naar "de grote school". Via juffrouw Wouda in de eerste naar juf van den Berg, juf Ebes, juf Koers, in de vijfde de nieuwe leraar Wim Klees met rood haar en baard en tot slot meneer de Gans in de zesde. Wim Klees zorgde voor een revolutie door Engelse liedjes met ons te zingen. Af en toe een combi-les met meester Vingerling. Gym van meneer Muis (die knalrood werd als je hem pestte) en de altijd wat humeurig uitziende meneer Rozendaal als concierge. Maar dat viel enorm mee, het was een erg aardige kerel. Via hem had ik mijn eerste vakantiebaantje: in de zomervakantie helpen de school schoonmaken. En niet te vergeten juf van Kesteren die steevast als 'kersepit' door het leven ging. Ook af en toe juf Van Halteren gehad. Haar zoontje zat toen op de kleuterschool en was altijd iets vroeger uit. Hij kwam dan het laatste uurtje in de klas bij ons zitten. Als hij aan het donderjagen ging moest hij van haar in de prullenbak gaan staan. Ik bewaar leuke herinneringen aan deze schooltijd met veel vriendjes en vriendinnetjes. Een paar namen: Jan Pijl, Ida Griffioen, Anneke Lamme, Marja Meijer, Janny de Jong, Freek Kuijper, Helma van Leeuwen, Joke Rouvoet, Ria Keijer, Ria vd Brom, Wim vd Linden en vast nog wel meer, maar daar kan ik momenteel niet opkomen. Wellicht dat klassefoto's helpen.

  Dr. H. Bavinckschool, 1967