Ontdek PLUS

cees huygen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van cees huygen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    cees huygen heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Mijn uitvoerige belevenissen op deze school staan vermeld bij de Adr.

    Mijn uitvoerige belevenissen op deze school staan vermeld bij de Adr.Milderschool ( gemengd)

    Adr.Mildersschool (jongens), 1942

    Ik zat in klassen E1a en E2a.

    Ik zat in klassen E1a en E2a.Ik herinner mij de praktijklessen in de 1e klas van een leraar, volgens mij Blokpoel, die je werkstuk, waar je al weken aan gewerkt had, met zijn schuifmaat nameette en als je het niet volgens zijn maten had vervaardigd, het op de betonnen vloer liet "vallen". Je kan dan weer opnieuw beginnen. We hebben van hem nog privéles gehad in Esperanto.{verdere stories over deze tijd komen nog, stay tuned!) Klasgenoten: Gerard Hess,Wim Barendregt, Harry de Crou ( broer van Luc, die een radiozaak had op de Vierambachtstraat) Tijdens vrij tekenles van mr. Hessing, heb ik Gerard een keer opgesloten op het toilet door een bezem klem te zetten onder de deurknop. Gerard kon de deur niet gewoon openen en nam een flinke aanloop en.... met een flinke knal vloog de deur open, de deurknop was afgebroken en ook de bezemsteel onderging hetzelfde lot. We werden beiden veroordeeld tot de reparatie van beide onderdelen, we kregen ook een aantekening in ons dossier; Huygen: deur geblokkeerd met bezensteel, Hess: deur geforceerd en deurknop gebroken en eveneens bezemsteel. Viavia vond ik tijdens een AJC trommeloefenavond (vlam-vlam-vlam--vlam-fladderdee-vlam-pannekoeken5) in de gaffelstraat, dezelfde deurknop en een bezemsteel, dus alles was snel weer in orde. Tot grote verbazing van Mr. Hessing. Hij was geen kwade en als hij toch een keertje te keer ging was hij snel buiten adem omdat hij maar 1 long had en we waren het zeker niet eens met het zachte gezang op de wijs van: I's a long way to Tipperary, Hij is een long kwijt....enz. Electrische montage gaf Mr. Schipperus, eerst met schellen op zwakstroom parallel en in serie en later een 220 V installatie, waar je zelf de ijzeren 5/8 pijp moest buigen met een houten buigblok. Ook leerde je grondkabels aansnijden en afmonteren, het was vreemd dat de stukken kabel op eens verdwenen waren, het lood en koper bracht geld op voor degenen die al rookten. Ook verdwenen er complete messing scakelaars enz. Na een grondig onderzoek werden er 8 of 9 jongens van school gestuurd en de heler opgepakt.

    2e Technische School, 1949

    Slechts 1 jaar bezocht ik deze ULO-B No.

    Slechts 1 jaar bezocht ik deze ULO-B No. 8 en maakte er een potje van, samen met mijn klassegenoot Wim Jeremiasse,waren wij de clowns van de klas en werden door onze leraar Bloemink op een bijzondere wijze bejegend. Ik herinner mij nog een engels dictee dat ik voor het eerst voor moest lezen uit Idiom and Grammar waarbij ik per ongeluk de titel "The Thieves" uitsprak als de "typhus", iedereen lag slap en ik kreeg een 3. Als je iets over Algemene Geschiedenis moest leren b.v. hfdst. 1 t.e.m. 3 riep hij je voor de klas en zei, "begin maar", je moest dan uit het hoofd, letterlijk de tekst opdreunen incl. de bijbehorende jaartallen. Hij gaf ook "zangles", we zongen duitse en engelse liedjes. Bloemink verzekerde mij dat het niets met mij zou worden en vanaf dat moment deed ik niet veel meer, ik ging toch naar de Technische School en tot mijn verbazing werd ik voorwaardelijk bevorderd! Ik ben nog in het bezit van mijn rapport dat toen " AANTEKENINGEN betreffende de VORDERINGEN. het GEDRAG en de VLIJT van:... heette. Ik verhuisde in die tijd naar Overschie en samen met George Hoogendoorn ( die later de sigarenzaak van zijn vader overnam in de Korte Hoogstraat ) waren wij volgens Bloemink hereboeren. Hoofd van de school was J.G. Kooimans.

    Dr. A. de Jagerschool, 1948