Ontdek PLUS

Caroline Salters

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Caroline Salters en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Caroline Salters heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik ben op deze school geweest.

    Ik ben op deze school geweest. Mijn klasgenootjes waren o.a. Greetje Vielvoye(van de lagere school) Wil Verburg, Wil van Rijswijk, Suze v.d Torre, Hennie Teyl, Corrie Polderman, Jeanne Romijn of Felicia, Lenie Schot, Hennie v. Zandvliet {Noordereilend) Ellie v.d. Schoor, Annie Sparreboom. Juffrouw Ijzermans was al een wat oudere dame ze gaf les in patroontekenen, naaien en verstellen, sokken breien, borduren. Ze woonde aan de Zalmhaven samen met haar zuster die Kleuterjuffrouw was. Juffrouw Vermeer gaf huishoudkunde en warenkennis,ze was een stuk jonger. Ze gaf ook strijkles de lakens moesten gevouwen worden met 1 vouw rechts 2 vouwen links en ik geloof 16 vouwen voor, de slopen ook heel bijzonder ik doe het nog steeds zo. Ik hoor haar nog zeggen bij het overhemden strijken eerst de dubbele delen dan de aanhangende delen en dan de rest. We hadden ook nog strijkijzers die op een grote kachel stonden of op een gaspitje maar ook enkele normale zoals thuis gewoon in het stopkontact. Ze gaf ook les in het wassen van kleding. Het sop maken was een hele toestand, je kreeg een klein stukje Sunlichtzeep dat eerst in een zeepklopper ging, dan moest je net zolang kloppen in een laagje koud water tot het schuimde en als dat dan zo was en je deed er heet water bij dan werd het wit goor water zonder schuim waar dan je wasgoed inging wat je van huis mee gebracht had. De meeste meisjes brachten schoon wasgoed mee dat maakten we dan wat smoezelig. Je nam heus je vader zijn onderbroek niet mee naar school om hem daar te wassen. Toen we op een vrijdag voor de vakantie vaatdoeken en dweilen moesten wassen voor heel de school had ik er wel een beetje genoeg van. Juffrouw Pera gaf kookles ook heel bijzonder de eerste les was schocolademelk maken. Later kwam er wat meer bij kijken van haar kant was het ook moeilijk er was n.l nog niet veel te krijgen na de oorlog er was nog veel op de bon. Ik kan me niet herinneren dat we vlees kregen om te braden, wel veel karnemelksegrutten ( gort) gekookt, dat was best moeilijk de karnemelk ging altijd schiften. Van de gekookte grutten werden dan ook nog een soort pannenkoekjes gebakken waar je dan een klein beetje stroop overheen mocht doen. Maar het vervelende was als het niet smaakte je moest het toch opeten, er is heel wat mislukt eten stiekum in mijn schortzak verdwenen en niet bij mij alleen. Maar al met al is het toch goed met me gekomen mijn moeder was kokkin dus die heeft me echt de fijne kneepjes van het vak geleerd. Sokken breien of stoppen ook nooit meer gedaan en verstellen dat is ook al lang geleden van de baan gegaan. Otto de Vaal gaf muziek en zangles. Juffrouw Scheffener was de directrice.

    4e School voor Vrouwenarbeid, 1949

    Ik ben van 1946 tot 1949 op deze school geweest.

    Ik ben van 1946 tot 1949 op deze school geweest. Mijnheer v, Toledeo was onze onderwijzer, hij was al oud en soms heumeurig. Mijn klasgenootjes waren o.a de jongens: Jopie Tielemans, Koos Koedood, Arie Hagendijk, Bennie Boonen, Steef Spanjersberg, Henk van Kleef, Arie Boekhout,Johan Touwslager en de meisjes, Annie Jansen, Truus v.d Spoel, Hennie Veth, Corrie Terlouw, Greetje Vielvooye, Martha Beverwijk of Beverlo, Meester v. Toledo woonde op de Dorpsweg en we zijn daar met een paar kinderen geweest om bessen voor hem te plukken. Ook moesten we veel zingen, vooral vaderlandse liederen. Ook oefenen voor het jaarlijkse optreden voor kinderen uit Antwerpen in het Fyenoord stadion, met de belofte als we goed ons best deden, wij dan volgend jaar naar Antwerpen mochten. Maar helaas, ik kan me niet herinneren ooit een schoolreisje gemaakt te hebben. Als het Sinterklaas was moesten we zelf suiker meebrengen ongeveer 100 gram dan kregen daar dan op 5 december suikerbeestjes voor terug. Arie Hagendijk was volgens mij een zoon van een banketbakker en hij bracht voor de meester een boterletter mee. Dit zijn zo mijn herinneringen aan een mooie school met grote ramen waar het zomers wel erg warm was achter het glas maar later zijn er gordijnen gekomen.

    de heliantus, 1942