Caroline Kamphuis

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Caroline Kamphuis en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Caroline Kamphuis heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De directrice was Juffrouw Schreuder.

  De directrice was Juffrouw Schreuder. De school was zeer Christelijk. Heb er talloze psalmen en gezangen geleerd. Mijn beste vriendin was Neelie Meijninger. Haar vader had een zaak met piano's en vleugels in het oude centrum, ik dacht in de buurt van de Oude Binnenweg. Prachtig vond ik die winkel

  Instituut Bender (ULO/MAVO), 1953

  Ik weet niet zeker of ik de data juist heb dat ik op deze school zat.

  Ik weet niet zeker of ik de data juist heb dat ik op deze school zat. Ik herken " Ruud Dame " bij de geregistreerden. Was jij niet degene die een keer bij scheikundeles ( nog in de oude school aan de Herenstraat ) bij het openen van een stolpfles enorm in zijn hand sneed? Veel bloed en groot paniek toen. Verdere namen: Liesbeth de Lange, Guido ( die in een jeugdorkest speelde, waldhoorn? ), heb nog veel foto's uit die tijd, alleen al omdat ik een keer gastvrouw ben geweest voor een klasseavond bij mij thuis. Vooral mijn moeder vond dat geweldig. Die was dol op feestjes. Mijnheer Crul was onze klasseleraar. Dhr Nijenhuis gaf aardrijkskunde, dacht ik. Hoe heette die leraar geschiedenis die altijd zo cynisch was? En natuurlijk mijnheer Nieuwbeerta, de rector. Als die de klas bij ziekte van een leraar overnam beefden we al bij voorbaat. En zijn lessen waren steevast heel boeiend. Mooiste herinnering? De muzieklessen van dhr Hoekema.Verplicht naar klassieke muziek luisteren. Het is bij mij goed terecht gekomen. Het is zelfs mijn favoriete muziek geworden. Ik was dan ook waarschijnlijk de enige die tijdens de les niet zat te kletsen of klieren. Ik vond het altijd een beetje zielig voor hem dat iedereen zo ongeinteresseerd was. Hij deed zo zijn best om zijn eiegen passie ervoor op ons over te brengen.

  Vlietschool (M)ULO/ MAVO, 1960

  Ik heb in 1964 de vormingsklas gedaan.

  Ik heb in 1964 de vormingsklas gedaan. Minst populair maar wel spannend waren voor mij de kooklessen. Koken is dus nooit mijn hobby geworden maar wel veel geleerd!De kooklessen waren gedeeltelijk op gastscholen vanweege verbouwingen op onze school. Ik herinner me nog goed het lokaal in de Dr. de Kuyperstraat waar een nonnenklooster aan verbonden was. Ik was meer geinteresseerd in de klok die de vespers aankondigden en het gadeslaan van de nonnen achter hun raam. Leuke herinneringen! Ik had enorm respect en ontzag voor juffrouw Mulder, de directrice. Ze had veel goed werk verricht in het Verzet tijdens de tweede wereldoorlog.Eeens in de zoveel tijd kwam ze onze prestaties met de strijkles insspecteren. Kon het haar goedkeuring wegdragen dan kregen we een toffee. (Echt waar!) Co-directrice was juffrouw Peels. Die was aardig maar veel strenger. Het daaropvolgende jaar begon ik aan de opleiding N20. Heel veel geleerd in dat jaar maar ik voelde me er niet in thuis. Uiteindelijk is het verpleging geworden. Namen van klasgenoten? Jet vd Have ( haar vader was directeur van het " doveninsstituut Effatha in Voorburg. Marleen is een naam die me te binnen schiet. Ik heb nog wel foto's uit die tijd met namen. Ik herinner me juffrouw Mansveld (?) die handarbeid gaf; timmeren,zagen. emailleren enz en...met wc papier en stijfsel poppenkoppen maken om een opgeblazen ballon heen. Smerig vond ik dat!! Ik hoor het haar nog zeggen: " Caroline houdt niet van vieze karweitjes." Daar moest ik altijd nog aan denken wanneer ik als leerling-verpleegkundige heel erg vieze karweitjes verrichtte! Het waren twee heel leuke en fijne jaren voor mij daar in De Ruyterstraat. Denk er met veel plezier aan terug.

  1e Christelijke Huishoudschool, 1964

  ?