Carla Steenhof

Kent 0 personen

WIDOW , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Carla Steenhof en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Carla Steenhof heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Dank

  Een fijne school. Ondanks dat er 48 kinderen in de klas zaten, heb ik daar nooit last van gehad. Een speciale dank gaat nog ltijd naar de heer Nijboer, die ons speciale uren Nederlands heeft gegeven. En hoe! Ik zal dit nooit vergeten. Het is me altijd van pas gekomen. Met deze ondergrond leerde ik makkelijker vreemde talen!

  Parkschool / school 17, 1945

  Moeilijk

  Het was vlak na de oorlog en ik was al op school geweest in Drachten. De overgang was groot. Ik voelde me vaak alleen, want ik verstond het leeuwarders in het begin niet. Thuis spraken wij Nederlands. Ik heb ook Fries gesproken tijdens de oorlog in Drachten, maar daar kon ik niet mee terecht in Leeuwarden. Nu versta ik het nog redelijk, maar spreek het niet goed. Het Leeuwarders gaat me nog steeds goed af.

  Parkschool / school 17, 1946

  Het hoofd van de school was de Heer Nijboer.

  Het hoofd van de school was de Heer Nijboer. Bij mij in de klas zaten o.a. Doorke Schotanus, Jannie Nijboer, Nellie Bloem, Akkie Heidstra, Harm Bloem, Hans Snoek, Koos Posthuma, Jeanette Tolsma. In de eerste klas zaten we bij Juf Schaafsma, die later de Blauw heette en naar Zandvoort verhuisde. Ik woon al sedert 1953 in de Randstad en heb haar 25 jaar geleden nog eens opgezocht, wat ze erg leuk vond. Ik woon nu al 32 jaar in Hoofddorp. Mijn man overleed 15 jaar geleden. Ik heb twee zoons van 40 en 37 jaar. Ik heb bij de KLM gewerkt, wat een heerlijke baan was. Daar heb ik ook mijn man leren kennen, die later vertegenwoordiger van UT werd. Dat is nu onderdeel van Air France. Ik heb diverse hobbies en verveel me nooit. Ik zou het leuk vinden om mensen van mijn lagere school terug te zien of er mee te mailen. Ik kende alleen het woord Parkschool niet. Wij noemden het school 17.

  Parkschool / school 17, 1945

  ?