Bekijk het volledige profiel van carla stam en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

carla stam heeft 0 klassenfoto's en kent 3 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Het was destijds een meisjessc...

Het was destijds een meisjesschool, de jongens zaten aan de Bree bij de broeders. We hadden jufs, behalve in de 3e klas toen juffrouw van der Heijden langdurig ziek was. Toen kregen als vervanger een meester die prachtig kon voorlezen. De jufs waren vriendelijk, vooral juffrouw Donsen die ik in de 1ste en 5e klas had. De 6e klas was in handen van zuster Beatrix. Veel details herinner ik me niet meer, maar als ik terugdenk aan de Odiliaschool schijnt altijd de zon en waait er een warm windje door de spijlen van het hek. Mijn vriendin was Hanny Raaijmakers die aan de Breeweg woonde. In de vijfde klas gingen we met schoolreis naar Schiphol. Daar is een groepsfoto van de klas gemaakt. Gelukkig heb ik er alle namen van de leerlingen achterop geschreven. Die foto trof ik later aan in een boekje over Rotterdam-zuid.

2009, carla stam

In tegenstelling tot velen had...

In tegenstelling tot velen had ik geen hekel aan de soeurs. Soeur Hendrika vond ik aardig, vriendelijk en zo ook Soeur Dorothea. Alleen Soeur Maria vond ik wat verzuurd. Met de klasgenootjes had ik ook geen problemen alleen was de helft volwassener dan ik was. Grote onzekerheid bij mij dus, maar dat hoort bij pubers denk ik. Wachten bij de fietsenstalling, naar de kerk die er niet meer is en ieder jaar weer zenuwachtig: over of niet, hoewel dat eigenlijk niet hoefde. En het schoolgeurtje ben ik altijd lekker blijven vinden. Dus later weer verdergegaan met studeren.

2004, carla stam
?