Ontdek PLUS

Carel van Leeuwen

Kent 5 personen

Single , 1 kinderen
Woont in Enschede

    Bekijk het volledige profiel van Carel van Leeuwen en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Carel van Leeuwen heeft 8 klassenfoto's en kent 5 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Elektrotechniek

    Mooie tijd. Van hobbyist naar professional. Leren bridge van docent Imme de Bruin (later heb ik hem nog op de THT (tegenwoordig Universiteit Twente) ontmoet. Veel bridge geoefend met onder andere: Marco Deurlo en Peter Bor. De bridge groep was wat groter en wij wisselde want er moest ook wel eens een les bezocht worden. Marco was een vaste waarde in de kantine. Hier heb ik kennis gemaakt met de start van de digitale techniek en programmeren. Dhr. Kammer had zo zijn eigen ideeen over de didactiek van de numerieke wiskunde, "docent draagt voor uit zijn eigen werk". Programmeren in Pascal (Versteeg): daar was geen boek voor maar alleen het "revised report" en daaruit moest je maar gaan leren begrijpen wat programmeren zou kunnen zijn. Medische elektronica van Tan: daar heb ik pas nog wat aan gehad, ik moest mijn dochter helpen met het begrijpen van een ECG. Evert Marschall heeft mij veel plezier in de Natuurkunde bijgebracht. Martinot die mij heeft laten worstellen met kerngeheugens. Ook veel van geleerd. Ik vergeet nu velen, met excuses. Na de HTS ben ik verder gaan studeren aan de THT en heb mij tot software engineer ontwikkeld. Je kan mijn vinden op Facebook.

    Hoge School Alkmaar (vroege..., 1973

    Mooi schooljaar

    Na de afronding van de MULO-B (Lijnbaan MULO in Overschie) ben ik naar de HAVO gegaan. Dit om de scheikunde bij te spijkeren. Het was een leuk jaar. De klas was diverse van samenstelling. Veel gekaard. De scheikunde verliep goed. Met een klein aantal medeleerlingen waren we in de strijd om de hoge cijfers. Wiskunde was ook wel leuk, het nieuwe onderwerp vectoren lag mij wel. Eindelijk begon ik ook iets van de Nederlands grammatica te begrijpen; dit mede door de moderne manier waarop dhr. van Paassen dit benaderde. Aan het einde een mooi schoolreis naar Parijs; waaraan ik nog een mooie herinnering aan overgehouden heb. En aan de docent Gilles Schuilenburg de uitdaging om toch nog eens goed Frans te leren. Zijn motivatie hebben mij geholpen om eind vorige eeuw toch zowel aan de Universiteit van Bordeau en Nantes 2 * 10 weken educatief verlof door te brengen Vrij onverwachts werd mijn vader overgeplaatst naar Amsterdam en verhuisde wij in juli 1972 naar Zaandam. Ik ben toen maar direct overgestapt naar de HTS voor Elektronica in Amsterdam die een jaartje later overging naar HTS-Alkmaar afd. Elektrotechniek. De smaak voor studeren bracht mij in 1977 naar de T.H. Twente (Universteit Twente) ook Elektrotechniek. Daar kwam ik in aanraking met de toen ontluikende digitale wereld en heb mij ver ontwikkeld tot software engineer. Na mijn afstuderen heb ik daar nog 28 jaar gewerkt. In Overschie ben ik nog wel een keertje terug geweest. Nu ik weer wat meer tijd heb, rees bij het terugvinden van de klassenfoto de vraag: Wat si er van de andere leerlingen terecht gekomen. Tijd om eens te zien wat de huidige sociale media in de praktijk te bieden hebben om wat mensen terug te vinden.

    Wolfert van Borselen afd. HAVO, 1971