Ontdek PLUS

Brigitte Wenning

Kent 0 personen

LIVING_TOGETHER , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Brigitte Wenning en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Brigitte Wenning heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leuke school, heel anders dan het stijve christelijke gedoe dat ik gewend was van de Comeniusschool.

  Leuke school, heel anders dan het stijve christelijke gedoe dat ik gewend was van de Comeniusschool. De kinderen waren dan ook van een wat hoger intellectueel niveau, wel gek om in een keer niet meer automatisch de beste van de klas te zijn ;-). Vrienden: als instapper in de 4e klas (tegenwoordig groep 6) op een kleine school valt het niet mee je een positie in de groep te verwerven. Toch een paar leuke herinneringen aan Marion Roorda, Reinoud Roemer, Marike van Rijn, Annelies van den Brink, Erik van Nieuwpoort en Willem-Jan Voster (Wampie, nog steeds smelt ik een beetje als ik toevallig oude klassefoto's tegenkom :p). Heel fijne docenten, meneer Corsmit en juffrouw van Dongen komen in me op, verder ben ik belabberd in het onthouden van namen. Minder leuke herinneringen aan Anne-Mieke van Melsen en Petra Haarsma, mijn kwelgeesten. Anne-Mieke heeft haar broer verloren toentertijd, dat vond ik wel heel erg voor haar. Al met al een prettige tijd gehad, jammer dat de school nu gesloopt is.

  Kijkduinschool (gesloopt), 1974

  Mensen van school zullen mij zich vooral herinneren als een eenzelvig, afzijdig en moeilijk te begrijpen type.

  Mensen van school zullen mij zich vooral herinneren als een eenzelvig, afzijdig en moeilijk te begrijpen type. In werkelijkheid heb ik me vanaf de brugklas op allerlei manieren geprobeerd aanvaardbaar te maken. Toen dat ook in de loop van het 2e en 3e jaar niet bleek te lukken (of misschien wist ik gewoon niet hoe ik het aan moest pakken) besloot ik maar volledig door te slaan naar het andere uiterste: ik verfde mijn blonde lokken zwart, trok een camouflagejack en een zwarte broek aan en toen ik weer op school verscheen voor de herkansing van 3 Atheneum was ik getransformeerd in een puberale uitvoering van Nina Hagen. Na 3 maanden hield ik school alweer voor gezien, en verbrak (tijdelijk, maar dat wist ik toen nog niet) al het contact met pedagogische en educatieve invloedsferen. Inmiddels is mijn moeder (mijn vader is helaas overleden begin 2008) de trotse oma van mijn 2 prachtige spruiten Jesse (1997) en Laura (2004), heb ik een vaste betrekking op semi-beleidmatig gebied en een goed onderhouden (huur)woning in een zeer groen gedeelte van Rijswijk. Zo zie je maar, als je je hardnekkig blijft afzetten tegen stereotype verwachtingen -er is me wel eens gezegd dat ik ooit hoogstwaarschijnlijk ergens dood in een goot gevonden zou worden- kom je precies zo terecht als je zelf wilt. Ik heb er nooit spijt van gehad een groot deel van mijn opvoeding voor eigen rekening te hebben genomen. Noch van alle stappen die ik, vaak door de situatie gedwongen, heb genomen in mijn leven. Waarom ik me heb ingeschreven op deze site is me nog steeds een raadsel. Ergens ben ik denk ik toch wel nieuwsgierig naar wat er van al die andere mensen is geworden. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Marjolein Koene, Desiree Visser (yo mijn wilde vriendinnetje met wie ik sporadisch weer wat contact heb), Alma Kalk... maar ook Han van Dorp, die ik ondanks zijn korpsballerige uitstraling erg leuk vond, zelfs al zag hij mij niet staan. Er is er 1 met wie ik door toeval (of noodlot) verbonden ben en dat is Paul Abbink. Wereldgozer, ik denk dat hij de enige was die me altijd gezien heeft zoals ik was, dwars door alle uiterlijkheden heen. Afijn, lang verhaal kort: alles gut, nah klar und viel spass!! :-)

  Dalton Scholengemeenschap, 1977