Ontdek PLUS

Brigitte Kimman

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Brigitte Kimman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Brigitte Kimman heeft 12 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik kwam door verhuizing van Tilburg naar Voorschoten in 1968 in de 3e klas bij juffrouw van Leeuwen terecht.

    Ik kwam door verhuizing van Tilburg naar Voorschoten in 1968 in de 3e klas bij juffrouw van Leeuwen terecht. Mijn in Tilburg opgedane zachte 'g' was ik weer snel kwijt, maar ik had dan ook van oorsprong Haagse roots. (Mijn ouders verhuisden nogal eens!). Heb t/m 6e klas, 1972, hier op school gezeten. Juf. Grundeken en Juf. Spee van resp. klas 1 en 2 heb ik dus niet gehad, maar wel gekend. Nog steeds herinner ik mij deels het afscheidslied voor juffrouw Grundeken (op de wijs van "In een blauw geruite kiel"), maar ook het afscheidslied van het hoofd van de school, meneer Van Dongen (op de wijs van "Adieu monsieur Le Professeur"). Onze klas was dól op leraar Jaap Ouwerkerk, die we d.m.v. een handtekeningenactie hebben 'meegenomen' van klas 4 naar klas 5. Wat kon hij mooi vertellen! En zelfs zijn pijptabak rook lekker. In de 5e klas zaten we met dik 40 leerlingen. Die klas werd bij de overgang naar de 6e gesplitst in twee groepen, de ene helft bleef op de Mariaschool (ik ook) en de andere helft ging naar die school waarmee de Mariaschool veel samenwerkte, op dat laantje, hoe heette het ook alweer..... Wij van de Mariaschool kregen meneer Faassen, tevens nieuw schoolhoofd. Gezellig jaar, kleine groep, alleen maar meiden (alle jongens waren naar dat laantje). Namen van mede-leerlingen: Wilma de Graaf, Cecile Heijs, Hans van Nijnatten, René nog wat, Jacqueline Bentlage, Marlies Saaltink (nog altijd mijn vriendin, al 35 jaar..), Karien van Hest, Frances ('Pat') Blonden, Ruud Greve, Rolf Lemaire, Beitske Mak van Waay, Wanda Hulsebos, Carla, Elvira de Wolf, Sjuleke en Robert Valentijn, Geert, nog een Robert... Tjonge, ik weet nog best veel!

    RK Mariaschool, 1968

    Op deze school heb ik alleen in klas 5 en 6 van het Atheneum gezeten (1976-1978), maar achteraf was het een life-time.

    Op deze school heb ik alleen in klas 5 en 6 van het Atheneum gezeten (1976-1978), maar achteraf was het een life-time.... Heel goede herinneringen aan het Theresialyceum, waar ik als nieuwkomer in de 5e klas al heel snel gewend was. Viel met mijn neus in de boter; het 50-jarig bestaan in 1976, met toneel, projecten en feest, direct bij binnenkomst. De 'Provence-reis' in 1977 was onvergetelijk. Namen uit deze periode: de zussen Desirée en Margot Mulders (nog altijd mee bevriend), Manon Kuylenburg (idem), Chris Kluiters, Jack Hermans, Han van Huykelom, Gert-Jan van den Nieuwenhoff, Servaas Neyens; met al deze mensen in 2001 een reünietje georganiseerd. Ook Stijn Molenkamp was van de partij, die zat weliswaar op de HAVO maar door de Provence-reis ook bij de club behorend. Frans Toeange (ook HAVO), Angela Teuns, Rianne Geboers, Ingrid Schrijner, Joost van Puyenbroek, Karin van Opdorp, nog meer mede-leerlingen die me te binnen schieten. Frans van Roosmalen als strenge maar humoristische conrector en leraar Frans. Van Hest voor Duits. Juffrouw Lauret voor geschiedenis, heel bijzonder...! Van Gils voor Engels, droog-humoristisch. Juffrouw Croonen voor aardrijkskunde, Rijkmans voor Economie I, Piet Simons voor Nederlands, en hoe heette die olijke leraar godsdienst nou ook alweer.... Oja, Van Kampen! Veel mee gelachen op de Provence-reis! Uiteraard heb ik de laatste reünie tijdens het 75-jarig bestaan nog bezocht.

    Theresia SGM, 1976

    Barakkentijd, cabaret, feesten en contactavonden! Gevulde koeken en schaken in de kantine, ach, wat was het gezellig allemaal! Helaas moesten mijn ouders na de 4e klas (in 1976) zo nodig verhuizen naar Tilburg en ik moest mee.

    Barakkentijd, cabaret, feesten en contactavonden! Gevulde koeken en schaken in de kantine, ach, wat was het gezellig allemaal! Helaas moesten mijn ouders na de 4e klas (in 1976) zo nodig verhuizen naar Tilburg en ik moest mee.. Voor de 'herkenning' door mede-klasgenoten heb ik hier weliswaar ingevuld 1972-1978 (dat was mijn eindexamenjaar), maar ik was dus twee jaar eerder al van deze school af. Nog tamelijk lang contact gehouden met een aantal klasgenoten, maar uiteindelijk toch allemaal verwaterd. Docenten die me zijn bijgebleven zijn: Duister (Nederlands), wat kon hij cynisch doen..Ik werd al rood bij de gedachte dat hij me op de hak zou nemen. Zat dus voortdurend blozend in zijn les. En die grappige Noorderling voor aardrijkskunde, hoe heette hij ook alweer? Douwe de Boer! Linnebank voor Frans, die ons omstandig het lied "Je t'aime, moi non plus" heeft uitgelegd. Meulenkamp voor geschiedenis, kon mooi vertellen. Een hele snelle jongen voor economie, Vorstenbosch. Saraber voor tekenen, spreek uit Saa-raa-bèr. Een natuurkundeleraar bij wie bijna alle proeven fout gingen. Buijs van wiskunde, mijn nachtmerrie (het vak). Namen uit de eerste drie klassen: Ton Kroon, die 'lange', Wilma Grevers (nog altijd sporadisch contact mee), Hans van Nijnatten, Robbie van der Hoort, Philip Zaat uit Australië (was ik zwaar verliefd op!), Wilfried Joosten, een kei in wiskunde, Mattijs Meulenkamp, zoon van de conrecter, Wilma de Graaf, Hanneke Meijer, Rob Kamphues (jawel, onze Bekende Nederlander!), Yvonne Remmers, Lieke Paulides, Jacqeline Claassens.... Het is nog heel wat, maar verder zijn mijn herinneringenenigszins weggezakt door de turbulente eindexamenperiode op een andere school (juist, die in Tilburg).

    S. Adelbert College, 1972