Ontdek PLUS

Bram Swaneveld

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Bram Swaneveld en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Bram Swaneveld heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Het Hoofd der School: J.

    Het Hoofd der School: J.Kamphorst. Onderwijzer(es): Jac.Dijkshoorn Onderwijzer(es): J.Ligthart

    Groen van Prinstererschool ..., 1946

    Directeur den Otter en zijn 4-deurs zwarte auto (merk?)die wij "APK"-keurde in de klas "motorherstellen"van mijnheer Smaal(dochter Annie en zoon Wim),waarna wij deze keuring gingen afsluiten met een proefrit door de tuin achter de school en tussen de schu

    Directeur den Otter en zijn 4-deurs zwarte auto (merk?)die wij "APK"-keurde in de klas "motorherstellen"van mijnheer Smaal(dochter Annie en zoon Wim),waarna wij deze keuring gingen afsluiten met een proefrit door de tuin achter de school en tussen de schutting en de loods door met een paar centimeter ruimte aan beide kanten. Ook niet te vergeten de grijze Mercedes cabrio die we met bij elkaar gesprokkelde benzine af en toe nieuw leven inbliezen. Meester Schol in het 's zomers bloedhete smeedlokaal en meester Smit met zijn lichtgele stofjas en zijn glimmende zwarte puntschoenen waarmee hij z.g. "holpunters" uitdeelde als je stond te slapen achter je bankschroef. "Pa" van Noord die ieder aanriep met "zeun" en de rommelige tekenlessen van meester Steilberg in het "Handelsgebouw" op de hoek Westhavenkade/Parallelweg. (wordt vervolgd)

    L.T.S., 1950

    Meester Zwiers Hoofdonderwijzer.

    Meester Zwiers Hoofdonderwijzer. Juff. van Greuningen. Meester Bol? In die tijd was de naam: Mr.Terpstraschool. In de periode 40-45 werd 's zondags kerk en zondagschool gehouden. Ook was hier het verdeelpunt van de gaarkeuken waar mijn vader deel uitmaakte van het personeel dat het voedsel uitreikte; hij werd "het witte ketelpak" genoemd omdat hij vaak een schep meer uitdeelde dan waar men recht op had en hij altijd een witte overall droeg.

    't Ambacht, 1942