Ontdek PLUS

Bouke (ook wel Bob of Sjoerd genoemd)) Wartna

Kent 1 personen

Getrouwd
Woont in Leiden

    Bekijk het volledige profiel van Bouke (ook wel Bob of Sjoerd genoemd)) Wartna en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Bouke (ook wel Bob of Sjoerd genoemd)) Wartna heeft 5 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Bob, Bouke of Sjoerd?

    Ik werd ook wel Bob of Sjoerd genoemd. Meester Dekker, had de bijnaam: Kippenek, omdat hij als hij door de gang liep alleen met zijn hoofd 45 graden opzij draaide om de klassen in te kijken of er wel gewerkt werd (door de leerlingen èn de docenten), terwijl zijn lange lijf rechtuit bleef lopen. : Van Dolen (wiskunde aardrijkskunde muziek), Warffemius (boekhouden rekenen bedrijfskunde staatsinrichting geschiedenis), De Bondt (natuurkunde biologie Duits), Verhaar (Nederlands Engels), Sedee (Frans tekenen), Bredie (tekenen meetkunde), mw Meershoek (geschiedenis, WO II Staatsinrichting) aspirant-doc. mw De Jong (?). Namen: Herman Lelieveld, Rob Mooijweer, José Hooijmans De schoolband: THE MOO, met Herman Lelieveld, Peter van Heingen, Kees van Veen, Ab Tamboer... Speelde behalve op school, ook in het Casino/Paledium in Scheveningen en op een talentenjacht in het Cultureel Centrum te Voorschoten. Verder, De Bondt: "Zit niet te leuteren!" terwijl hij met z'n duim en wijsvinger in z'n mondhoeken peuterde. Hij noemde de dochter van de slager steevast "Knakkie", terwijl hij haar een goed bedoelde lel op haar rug gaf, zodat haar longen er aan de voorkant zowat uit kwamen... José Hooijmans, weer een andere slagersdochter van de Damlaan was een stille liefde, die ik in m'n dromen alsmaar uit brandende huize redde. Muziekhandel Wessels, tevens een persoonlijke vriend van Fam Wartna, vestigde zich op de hoek van de Damlaan en de trambaan. Die speelde een belangrijke rol in de tijd van inspraak en medezeggenschap. De beatmuziek en protestsongs werden bij Wessels aan de discobar beluisterd en besproken. Ook op school werd e.e.a. op de docenten uitgeprobeerd. Van Dolen en Warffemius gingen er volwassen mee om. Door de rest van de docenten werd je overladen met strafwerk. Hele boeken moesten worden overgeschreven. Ook werd van te voren gemaakt strafwerk verhandeld. In het jaar dat ik eindexamen MULO deed (1968) was ook mijn moeder overleden, maar ik haalde het examen, met ondersteuning van de tuindersfamilie Schuijt van de Voorburgseweg aan de overkant, in één keer. Samen met Robbie Mooijweer. Het werd toen een geweldig feest op de Voorburgseweg 11 met veel muziek (Koos Wessels, blues op de piano, Henk Vincenten, sax enz Peter van Zanten, drum) en veel drank. Zowat de hele klas 4 A en B waren van de partij, waarbij Ray Blommensteijn onder invloed van spirituele sferen in de tuinvijver belandde. Rob en ik beleefden amoureuze sferen met Marianne van Rijn, respectievelijk met Marijke Vaassen. Rob Mooijweer, met wie ik bevriend bleef, ging het na schooltijd verder en vormden we met zijn familie, neven Gerard Meester (bas), Peter Vijverberg (zang sologitaar) en Harry van der Hulst (drummer) een bluesband onder de naam MIXED UP CONFUSION naar het gelijknamige nummer van Bob Dylan.

    RK Petrus en Paulus Mulo, 1967

    Hoofdmeester Boekraat, Juffrouw Van der Engh 3e en 6e klas, meester Lamb 4e klas, meester Molenaar 5e klasVrienden: Wim van Veen, Jan van Leeuwen, André Hartman, Kees van Veen, Freek van de Zon, Henny Tas, Trudy Schuurmans.

    Hoofd meester Boekraat Juffrouw Van der Eng 3e en 6e klas Meester Lamb 4e klas Meester Molenaar 5e klas Vrienden: Wim van Veen, Jan van Leeuwen, André Hartman, Kees van Veen, Freek van de Zon, Henny Tas, Trudy Schuurmans. Het houten noodschoolgebouw stond in een weiland aan de rand van 'n toendertijd Leidschendamse nieuwbouwwijk bij de T-kruising Ruysdaellaan en de Prins Hendriklaan. De de Rozenlaan is een vraagteken voor mij. Rechts van de school stond de van De Jong en links die van Westgeest. Het was een katholieke lagere school. Juffrouw Van der Eng, op haar omafiets, kwam iedere dag helemaal uit de Van Duivenvoordelaan in Voorburg, nabij NS-station Laan van NOI bij Den Haag, fietsen. Ze was ontzettend katholiek en iedere dag naast het "Onze Vader" en het "Wees gegroet", moesten we "God, groet u zuivere bloemen", bij aanvang van de les zingen. Zij jammerde met 2e stem, tot grote hilariteit, met ons mee. Dan moest je in de hoek voor straf. Ook ging ze ruiken bij een knetterscheet, wie het had gedaan en dan moest dat ook. Soms stonden dan alle hoeken vol. Meester Molenaar noemde meisjes die niet snel genoeg reageerden, "traag-werkende apparaten". Hij was streng en gaf moeilijke grote vermenigvuldigsommen en staartdelingen als strafwerk. Hele nachten zat je dan rekenen... Stiekem sigaretjes roken in de polder in de bergen grond van de eerste graafwerkzaamheden voor de toekomstige nieuwbouwwijken voorbij de Ruysdaellaan. Ook organiseerden we begrafenissen voor dooie katten op een baar, waarbij de meisjes verplicht moesten huilen. Met neppastoor en al. De parochiekerk waar we aan hoorden was ook een houten noodgebouw van Pastoor Buijs ook aan de Ruysdaellaan, 'n endje terug. De Josef Opifex. Er was de Gerfkamer, die afgescheiden kon worden van de rest van de kerk, met een schuifwand, voor multifunctioneel gebruik, o.m. door de padvinderij. Voor die tijd dus heel nieuw. Van deze school ging het in 1963 naar de RK Petrus en Paulus Mulo aan de Rijnlandstraat 1 te Leidschendam.

    St Jan School, 1959

    1e klas broeder Sarto (Jezuiet).

    1e klas broeder Sarto (Jezuiet). 2e klas bij meester Helwig (2x).Jongensschool. De enige namen, die ik kan herinneren, zijn die van de klasgenoten en vriendjes: Theo Muilaard (of t) van de Weverslaan in Voorburg en Paul van Putten uit de Stevinstraat in Scheveningen. Op deze school werd al echt geleerd, hoe klein je ook was. Je leerde schrijven met een kroontjespen in prachtige lus-letters, dik omhoog, dun naar beneden! Lezen, taal, rekenen, de tafels 1 t/m 9 en tekenen. gedrag vlijt, kerkbezoek kwam ook in je rapport. Wij hoorden aan de RK-kerk St Jacobus de Meerdere aan de Parkstraat. 's Maandags en donderdags na school: zangles van het kerk-jongenskoor in 5e klas op de 1e etage onder leiding van Broeder Bernardo en organist Jan Schmitz. Ik ging op de step naar school van de Molenstraat, Heulstraat, Kneuterdijk, Parkstraat, Mauritskade, Nassaulaan, Javastraat, Surinamestraat naar de Paramaribostraat 21. Het was de tijd dat op drukke verkeerskruispunten (Parkstraat Mauritskade), het verkeer werd geregeld door politie-agenten met rood-groene klapborden. De meeste leerlingen kwamen van de omgeving Denneweg, Willemstraat, Nooreinde enz. In juli 1958 verhuisden wij naar Leischendam, maar bleef ik nog een schooljaar op deze school en ging heen en weer met de Blauwe Tram van de NZH. Bijna de gehele route van de lijn, ging over vrije trambanen via de KW-laan en Parkweg in Voorburg. In september 1959 ging het naar een nieuwe school in Leidschendam. De RK (leken-) St. Jansschool aan de Ruysdaellaan, midden tussen de koeien.

    St Vincentiusschool, 1956