Ontdek PLUS

Bertus terHaar

Kent 42 personen

WONTTELL
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Bertus terHaar en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Bertus terHaar heeft 20 klassenfoto's en kent 42 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Kom op schrijvers graaf eens in je geheugen... ik wil lachen

  MULO Dingstraat en daarna de Grafische school MTS te Utrecht, met als werkterrein eerst de Tricotfabriek - Bon Giorno - in 1965 en van 66 - 69 Philips armaturen Winterswijk. MTS Grafische school Utrecht, omdat ik nog wat wilde mee maken in mijn dorp ben ik blijven hangen, net als velen met mij. Die fijne mooie jaren 60. Komt nooooiiit weer.

  openbare ULO, 1962

  De belevenis om op school C te kunnen zijn.

  Er is daar te veel gebeurd in mijn kinderjaren, zowel in als buiten de school. Wat een plek midden in het dorp.

  School C, 1955

  Ik kreeg vaak buikpijn omdat ik geen brood bij me had.

  Ik kreeg vaak buikpijn omdat ik geen brood bij me had. In de pauze een bakker van de cooperatie met mand voorop. Een gedrang om een pindakoek te bemachtigen. 3 x in de week school tot half een. Mijn aandacht werd wel eens afgeleid door een draaiorgel begin jaren 60 die door de straten schoof aan de zijkant van de school. Ik was gek op het circus, de kermis en draaiorgels. Op zaterdag tussen de duitsers door in een bomvolle Wooldstraat naar huis. Een vrolijke boel in het dorp vooral als er markt was. Winterswijk waar altijd iets te beleven viel lag aan mijn voeten. Schoolfeesten, klasse-avonden en bosexcursies in de jaren 60, en daarbij ook nog de sfeer in de klas waar gelachen en gehuild werd. Jongens en meisjes die van de boer kwamen waren serieus en konden goed leren. De Mulo aan de Dingstraat zal ik niet vergeten en nu maar hopen op jullie verhalen. groeten van Bertus

  openbare ULO, 1959