Bekijk het volledige profiel van Bert Spoelstra en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Bert Spoelstra heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Ik zat in klas F, het eerste h...

Ik zat in klas F, het eerste half jaar op de slaapzaal met klas E, dus 50 man in één ruimte; de tweede helft van het jaar in een kamer met Wim Slotboom. Wat me het meeste bijgebleven is van dat jaar, was het steeds moeten rennen, de oude, bouwvallige troep waarin ik terechtgekomen was en het voor mij gloednieuwe en zéér kleurrijke vocabulaire van diverse adspiranten die én ouder waren én soms al militaire dienst achter de rug hadden en adan hier nog eens gekoeieneerd werden!

2004, Bert Spoelstra

Nadat men mij op het Grotiusco...

Nadat men mij op het Grotiuscollege dringend te verstaan had gegeven, dat ik maar naar een andere school moest uitkijken, kwam ik op de Julianamulo terecht. Ik deelde de klassen met veel leerlingen, waarvan ik met enkele nog steeds contact heb (Kees Franssen, Ans Withaar en Greta Krikken) af en toe Piet Ebbinge nog een spreek of tref en waarvan ik met Finy Collaris nu alweer 29 jaar getrouwd ben. De docenten die we toen hadden, zijn -dacht ik- intussen allemaal dood, maar de herinneringen aan hen blijven me wel bij. Ik heb een fijne tijd gehad op deze school.

2004, Bert Spoelstra

Ach, herinneringen... natuurli...

Ach, herinneringen... natuurlijk mijn grootste liefdes destijds: de tweeling Sonja en Nellie, Hannie van Ophem, Femmie Banschick (fonetisch) Jeanette Luypen, Emmie Groeneveld en de vrienden Karel Janssen, Jan Bons, Nico Lampfe(n), Bernard Ridder en zo veel anderen. Ook Jannes Doppenberg natuurlijk, Gerard Eikema en de tweeling Jopie en Willie (als ik die namen nog goed heb...) De docenten juffrouw Molenaar die me schrijven en lezen (mijn grootste hobbies!) bijbracht en wier naam ik later nog tegenkwam in een boek over verzetsmensen in de Tweede Wereldoorlog: zij was nauw betrokken bij de hulp aan Joodse onderduikers. Toen natuurlijk geen weet van gehad. En natuurlijk Paul van Betuw; Dekker en Dekkers en de moeder van Jeanette Luypen en meneer Henny die naast de school woonde en waarvan mijn moeder vroeger nog les gehad had. Ach, nu ik dit schrijf komt weer héél veel boven. Boompje verwisselen tussen die vier bomen... Competitie zitvoetbal (!) Hele fijne tijd gehad op die school

2004, Bert Spoelstra
?