Bert (Jan) Koerts

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Bert (Jan) Koerts en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Bert (Jan) Koerts heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ben ik nog mee bezig.

  Ben ik nog mee bezig.

  2e Chr Techn school Patrimo..., 1972

  Zie voor coplete info de andere school aan de Jan van Breemenstraat.

  Zie voor coplete info de andere school aan de Jan van Breemenstraat.

  2e Chr. LTS Patrimonium, 1972

  In het noodgebouw aan de Johan Jongkindstraat heb ik 7 jaar lagere school gedaan omdat, naar later bleek ik door mijn dyslexie, ik woordblind zou zijn.

  In het noodgebouw aan de Johan Jongkindstraat heb ik 7 jaar lagere school gedaan omdat, naar later bleek ik door mijn dyslexie, ik woordblind zou zijn. Als je wat uitvrat moest je voor straf naar juf Stuart en dat was geen pretje, dus met verjaardagen, als je de klassen rond ging, gaf ik haar altijd wat extra's. We (een paar klasgenoten en ik)hadden een hekel aan die duffe toneelstukjes, dus hebben we met z'n vieren een popgroep nagedaan en een mini concert ge-playbacked met o.a. "A whole lot of love" van Led Zeppelin gedaan. Dat heeft wel wat stof doen opwaaien en de toneelstukjes zijn sindsdien niet meer het zelfde geweest. Ik kan me ook nog herrineren dat we het schoolplein mochten opmeten, dat was ongeveer 32 meter in de lengte. De breedte heb ik nooit opgemeten omdat in de begin van mijn tijd, wij tegen de achterkant keken van een noodgebouw, waar moeilijk opvoedbare kinderen waren gehuisvest en als je te dicht bij de ramen kwam, kon dit allerlij problemen met zich meebrengen. Wat me ook nog te binnen schiet is dat we in de zesde(juf Stuart) breuken kregen met groene metalen vormen, waarin je rode delen van een cirkel in moest leggen. Het hoofdgebouw van de 7e zat aan het Surinameplein en dat gebouw is omstreeks 1970 totaal afgebrand, vanaf mijn huis(toen Jan Voermanstraat 4') zag ik de enorme rookpluim de lucht ingaan. Toen er weer een nieuw gebouw stond mochten we er een kijkje nemen en ben toen in contact gekomen met Sylvia Mooinat, ik was op slag verliefd, wat een kanjer was dat, ze woonde volgens mij in, of in de buurt van, de Witte de Witstraat. Ik kan me ook nog herinneren dat we in één van de laatste klassen op werkweek gingen. We moesten op de fiets naar Putten, alwaar we verbleven in het "Gustav Briegleb-huis. We hebben toen ook een nachtelijke dropping gehad midden in de bossen.

  7e Montessori-School, 1965

  ?