Ontdek PLUS

Berrie van der Made

Kent 12 personen

Getrouwd , 2 kinderen
Woont in Bosch en Duin

  Bekijk het volledige profiel van Berrie van der Made en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Berrie van der Made heeft 0 klassenfoto's en kent 12 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Op deze school heb ik alleen de eerste klas gedaan.

  Op deze school heb ik alleen de eerste klas gedaan. Als je binnen kwam zat deze klas meteen links en aan de andere kant van de gang was het kantoor van het schoolhoofd meneer Heijstee. Dat was een strenge directeur. Aan het einde van de gang was links de speelplaats waar ik op de laatste schooldag mijn arm brak doordat iemand mij tijdens het hardlopen liet struikelen. Het gips mocht er 1 dag voor het einde van de grote vakantie pas weer af... Het enige leuke dat ik mij kan herinneren was dat ik er heel mooi met schuine letters leerde schrijven. Dit had ik te danken aan een aardige lerares met veel geduld. Samen met mijn broer Boy gingen we dagelijks samen op één step vanaf het Wilhelminapark helemaal door de stad naar de Willibrordusschool. Er was toen nog weinig verkeer.

  Sint Willibrordus School, 1951

  Dir.

  Dir. Jansen was wel streng, en bij de duitse leraar Bruins leerde je alleen duits doordat je altijd strafwerk kreeg en de duitse teksten moest overschrijven. Eigenlijk best een aardige leraar, maar wat hebben we hem gepest! Ook leraar Nuijten kon zich soms ook wel wat opwinden. Dan was er geloof ik ook nog een leraar Klokhuis of zoiets; waar die les in gaf weet ik niet meer. Jammer dat franse leraar Bosch wegging, dat was een goede waar je wel wat bij leerde. Toen we Andela daarvoor in de plaats kregen was het hek van de dam. Wat had je die vent vlug op de kast zeg. Begon die met stoelen door de klas te gooien! Gelukkig hebben we het allemaal overleefd. Op deze school leerde ik mijn beste vriend kennen: Tido Bouman die ik nog veel zie. Ook herinner ik mij een ander vriendje Theo Matse, maar die vond ik terug via deze website. Ik weet nu waar hij werkt en binnenkort zoek ik hem op. Ook natuurlijk John en Rob van Meerveld en ik kom vast in de toekomst nog wel meer namen tegen.

  Kardinaal de Jongschool U.L.O, 1959

  Ja, veel rode, een enkele zwarte, maar soms ook een gouden kaart! Broeders Edecius, Felicius (Fikkie), Arvatius, Amando en Mijnrard van de middelcour, broeder Apie was de ziekenbroeder en biechten om de twee weken bij pater Kraan.

  Ja, veel rode, een enkele zwarte, maar soms ook een gouden kaart! Broeders Edecius, Felicius (Fikkie), Arvatius, Amando en Mijnrard van de middelcour, broeder Apie was de ziekenbroeder en biechten om de twee weken bij pater Kraan. Als misdienaar waren de talrijke uren in de kapel nog wat uit te houden. De zandkuil in de bossen is inmiddels gevuld met vuilnis en de bosbessen zijn er wat minder. Ik kom er nog wel eens langs (woon in Bosch en Duin). Een reunie schijnt er in het najaar (2004) te komen hoorde ik. Zou erg leuk zijn om met tijdgenoten en misschien zelfs met klasgenoten van een halve eeuw terug herinneringen op te halen. Groeten van nummer 193x.

  Pensionaat St Louis, 1952