Berni Thewissen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Berni Thewissen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 23

  Berni Thewissen heeft 23 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

  Ik zat in de klas van juffrouw Roosje.

  Ik zat in de klas van juffrouw Roosje. Het tweede kleuterjaar was het de bedoeling dat ik bij een non in de klas kwam, die ma Mère genoemd werd. Over deze vrouw gingen allerlei indianenverhalen, over hoe streng ze wel was. Ik was doodsbenauwd voor haar en wilde niet in haar klas. Mijn opa, de lieverd, ging toen met mij naar school, om te praten. Hij kreeg het inderdaad voor elkaar, dat ik bij juf Roosje mocht blijven. Die voelde zich natuurlijk gevleid. De non - denk ik - niet.

  2008, Berni Thewissen

  Ik was maar één jaartje op deze school (brugklas).

  Ik was maar één jaartje op deze school (brugklas). Bijgebleven zijn me de verschillende paters, die er les gaven. Pater Reckman voor Nederlands, Pater Bouchier voor muziek en Pater Somers voor Frans. Die laatste rookte altijd dikke sigaren en liep zelfs hartje winter nog op sandalen.... Gymles hadden we van mevr. van de Wouw. Als het goed weer was, vonden de gymlessen plaats in het mooie Bloemendalpark met kastanjebomen. In de herfst mochten we kastanjes rapen, je stopte je kniekousen helemaal vol, bij gebrek aan een ander transportmiddel. Ging je met ontzettend dikke kuiten terug naar de kleedruimte. Wat ik ook nooit vergeten zal, is de handvaardigheidsles van mevr. van Binsbergen. Alle jongens mochten gaan houtbewerken. Dat vond ik ook leuk om te gaan doen, maar nee, de dames moesten een werkje maken achter de naaimachine. Vreselijk vond ik dat! Ik heb dat werkje toen maar vlug afgeraffeld, omdat je daarna kiezen kon. Ben toen gelukkig iets met hout gaan doen. Onze docent tekenen was mijnheer Franssen. Op deze lessen verheugde ik me de hele week. Hij was altijd in de nopjes over mijn werk, al zeg ik het zelf. Voor de carnaval mocht ik samen met een klasgenoot (ik dacht Irmgard Langohr) een "schilderij" maken, dat naderhand in de aula met de carnavalsviering werd opgehangen. Het werd een clownsgezicht. Was heel leuk om te doen. Dhr. Geenen was brugklasmentor, wat ik me nog herinner, een zeer strenge, onaardige man. We zaten hoofdzakelijk in het houten noodgebouw aan de Bloemendalstraat. Tussen de lessen door wisselden de leraren van klas i.p.v. de leerlingen en dan brak er in het lokaal natuurlijk de pleuris uit. Toen een keer dhr. Geenen onverwacht in de deuropening verscheen, kreeg ie bijna een wisser van het bord aan z'n hoofd....per ongeluk natuurlijk (of niet??) Op de eerste rij in de klas zaten Arthur Brauers en Margriet Sintzen elkaar voortdurend in de haren. Regelmatig werd de bordenwisser door Arthur op de rug van Margriet uitgeklopt.... Ik zat - vrijwillig verplicht - naast Ron Saas, die me steeds verklikte, als ik mijn wiskunde-huiswerk niet gemaakt had. We hadden een bolleboos in de klas, ik geloof hij heette Marthè Rompen, die haalde alleen maar negens en tienen. Dat heeft wel indruk op mij gemaakt. Die jongen moet nu beslist de één of andere hoge functie in een bedrijf hebben....... Onze klasseleraar was dhr. Huyts, hij gaf wiskunde.

  2005, Berni Thewissen

  Na een jaartje Sophianum met desastreuse rapportcijfers, moest ik overstappen naar 2 mavo.

  Na een jaartje Sophianum met desastreuse rapportcijfers, moest ik overstappen naar 2 mavo. Een school in een heel oubollig gebouw. Dhr. Heijnen was er directeur, een zeer aardige man. We hadden dhr. Reinders voor Duits(in de tweede mijn klasseleraar die altijd probeerde heel erg streng te zijn), dhr. Kerckhofs voor wiskunde, dhr. Mordant voor Aardrijkskunde, en naderhand ook engels. Mevr. Tirion hadden we voor biologie. Mevr. Wetzels (of Wetzelaar?) voor natuur- en scheikunde, zij was in de derde ook mijn klasselerares. In de vierde was dat dhr. Mordant. Dhr. Lemmens, die voorheen leraar was op de St. Jozefschool, gaf nu op de mavo engels. Was een goeie leraar! Voor frans hadden we mevr. Ralet. Een leuke herinnering is dat ik bij haar in de les eens de slappe lach kreeg, samen met Monic Counotte, die naast me zat. Er was gewoon geen houden meer aan. Mevrouw Ralet vond 't op een gegeven moment welletjes en prompt werd Monic naar de achterste regionen in de klas verbannen. Zelfs daar moesten we om proesten. Naderhand in de derde kregen we mevr. Keulen voor frans. Bij haar zijn we nog met een paar meiden op de receptie van haar bruiloft geweest. Dhr Eikenboom voor muziek, als er tijd over was, aan het einde van de les, mocht er muziek gedraaid worden, op de pickup. Er was maar één singletje, Girls Girls Girls van Sailor. Dat werd dus grijsgedraaid. Moet ik nu nog wel es aan denken, als ik dat plaatje hoor. Dhr. Anneveldt voor nederlands, voor hem heb ik eens een sinterklaasgedichtje gemaakt. Ook ben ik wel eens onder een discussie-les rechtop in slaap gevallen, zo interessant was die. De hele klas bulderde natuurlijk omdat ik werd aangesproken en geen antwoord gaf. Ik natuurlijk weer es een kop als een boei. Dat zijn van die momenten, waar je het liefst door de grond zakt, dat vergeet je nóóit meer. Vandaag kan ik er wel zelf ook erg om lachen, het moet echt een heel raar gezicht zijn geweest. In de derde kregen we ook een nieuwe leraar biologie, dhr. Blok, blond mèt snor. Die was op TV geweest met zijn vrouw bij Fred Oster, de "Wiekentkwis". Dus, iedereen keek die uitzending en 't was 'm hoor. Kreeg toen een hele groep giechelende meiden in de klas, zal ie leuk gevonden hebben.. Meen me te herinneren, dat Blok naderhand van school moest, omdat ie de benodigde papieren niet had of zoiets. De vader van John Daniels gaf handelskennis en boekhouden. In het examenjaar gingen we op reis naar Londen. 3 daagjes grote pret. Dat was in 79, na carnaval. Op een kamer met José Vorstermans, Yvonne Schiffer en Carolien Wouters. De kamer naast ons hadden de heren een voorraadje alcohol, wat door de leraren niet werd gewaardeerd... Bij de kamercontrole bleken er zich daar verschillende leerlingen in een klerenkast te hebben verscholen.. :D De MAVO en ernaast de kleuterschool zijn inmiddels afgebroken. Daar staat nu het Zorgcentrum Langedael.

  2005, Berni Thewissen
  ?