Bernard Penterman

Kent 60 personen

MARRIED
Woont in ARNHEM

  Bekijk het volledige profiel van Bernard Penterman en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Bernard Penterman heeft 5 klassenfoto's en kent 60 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De opleiding voor Werktuigbouwkundig Ingenieur was bijzonder en interessant.

  De opleiding voor Werktuigbouwkundig Ingenieur was bijzonder en interessant. Ik woonde tot medio 1970 in de Generaal de Bonsstraat6, op een kamer bij de fam. Rekers.Dat was ook op fietsafstand van Den Hurk in Son,de boerderij waar Betty woonde waar ik sinds 1970 mee getrouwd ben. Ik heb er vrienden leren kennen,zoals Henny Poort, Harrie Raaijmakers, Hans Hijink, Leon Tomesen, Jan van Mierlo en nog een aantal,zo ook de professoren als Jan Janssen, van der Wolf, Feenstra, Esmeier, Van de Hoek, Horowits bij wie ik afstudeerde. Het was een tijd van veel veranderingen, democratisering, medezeggenschap, onderwijs vernieuwing zoals projectonderwijs(probleemgestuurd leren). We hebben de eerste Kerst-Inn georganiseerd in 1968. Alles kon en veel was mogelijk, een maakbare toekomst was het perspectief.

  TU Eindhoven - Werktuigbouw..., 1966

  Meneer Bruins was het hoofd en gaf ook Duits, Hulshof was de leraar/kunstenaar/schilder, en Wallerbos de lange, slanke leraar Frans.

  Meneer Bruins was het hoofd en gaf ook Duits, Hulshof was de leraar/kunstenaar/schilder, en Wallerbos de lange, slanke leraar Frans. Na een jaar werd het de HBS in Groenlo. Een goed rapport was reden voor opa mij een Diana M27 luchtbuks te geven. Ik heb hem nog steeds.

  sint franciscus mulo, 1957

  Juffrouw Manschot was de eerste juf in mijn schoolleven, om nooit te vergeten.

  Juffrouw Manschot was de eerste juf in mijn schoolleven, om nooit te vergeten. In de vijfde klas was meester Diesveld duidelijk aanwezig en in de zesde meester Kamphuis, door wie we in een speciale groep werden klaargestoomd om ULO of HBS te gaan volgen.

  Sint Canisiusschool, 1951