Bekijk het volledige profiel van Bernard Penterman en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 5

Bernard Penterman heeft 5 klassenfoto's en kent 58 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

De opleiding voor Werktuigbouw...

De opleiding voor Werktuigbouwkundig Ingenieur was bijzonder en interessant. Ik woonde tot medio 1970 in de Generaal de Bonsstraat6, op een kamer bij de fam. Rekers.Dat was ook op fietsafstand van Den Hurk in Son,de boerderij waar Betty woonde waar ik sinds 1970 mee getrouwd ben. Ik heb er vrienden leren kennen,zoals Henny Poort, Harrie Raaijmakers, Hans Hijink, Leon Tomesen, Jan van Mierlo en nog een aantal,zo ook de professoren als Jan Janssen, van der Wolf, Feenstra, Esmeier, Van de Hoek, Horowits bij wie ik afstudeerde. Het was een tijd van veel veranderingen, democratisering, medezeggenschap, onderwijs vernieuwing zoals projectonderwijs(probleemgestuurd leren). We hebben de eerste Kerst-Inn georganiseerd in 1968. Alles kon en veel was mogelijk, een maakbare toekomst was het perspectief.

2007, Bernard Penterman

Meneer Bruins was het hoofd en...

Meneer Bruins was het hoofd en gaf ook Duits, Hulshof was de leraar/kunstenaar/schilder, en Wallerbos de lange, slanke leraar Frans. Na een jaar werd het de HBS in Groenlo. Een goed rapport was reden voor opa mij een Diana M27 luchtbuks te geven. Ik heb hem nog steeds.

2003, Bernard Penterman

Juffrouw Manschot was de eerst...

Juffrouw Manschot was de eerste juf in mijn schoolleven, om nooit te vergeten. In de vijfde klas was meester Diesveld duidelijk aanwezig en in de zesde meester Kamphuis, door wie we in een speciale groep werden klaargestoomd om ULO of HBS te gaan volgen.

2003, Bernard Penterman
?