Bep GvH

Kent 8 personen

Single , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Bep GvH en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Bep GvH heeft 0 klassenfoto's en kent 8 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Archief van het Rooms-Katholiek Parochiaal Armbestuur en Rooms-Katholiek Weeshuis, de stichtingen Sint Imelda en De Uitkijk, Het Liefdehuis.

  Archief van het Rooms-Katholiek Parochiaal Armbestuur en Rooms-Katholiek Weeshuis, de stichtingen Sint Imelda en De Uitkijk, Het Liefdehuis. (1846) 1940-1983. Inleiding Oorspronkelijk het Rooms-Katholiek Weeshuis, dat als onderdeel van het Katholieke armbestuur werd opgericht op 8 mei 1774. In 1855 werd het R.K. Weeshuis door de bisschop erkend als kerkelijke instelling naast het R.K. Parochiaal Armbestuur, hoewel het van dat bestuur een onderdeel bleef uitmaken. Bij statutenwijziging van 1964 vond naamswijziging plaats in "Stichting Sint Imelda-Internaat (voormalig R.K. Weeshuis)". Sinds 1970 bestaan er om subsidie-technische redenen twee stichtingen, namelijk de Stichting St. Imelda-Internaat, eigenaar van grond en opstallen aan de Hoogstraat 44, die het gehele complex verhuurde aan de Stichting De Uitkijk, die een internaat voor Schipperskinderen exploiteerde. Sinds 1971 bestond er in Rotterdam een tijdelijk bedoelde dependance van De Uitkijk gelegen aan en genaamd De Westersingel. Ingevolge de nieuwe ideeën over huisvesting van schipperskinderen werd in 1982 besloten deze onder te brengen in woonhuizen en af te zien van de bouw van een nieuw internaat. Bron: http://www.schiedam.nl/archief/toegangen/Archiefnr.007.htm#_Toc127598941

  Sint Imelda Internaat, 1960

  Ik herinner me Beppie Hendriks, zij had heel veel krullen.

  Ik herinner me Beppie Hendriks, zij had heel veel krullen. Juffrouw Elshof was volgens mij het hoofd van de school.

  St Catharinaschool, 1961

  ?