Ontdek PLUS

Ben van den Aardweg

Kent 1 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Ben van den Aardweg en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Ben van den Aardweg heeft 4 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    In 1946 had ik niet veel zin meer in de MULO (zie aldaar) en solliciteerde bij de het Ministerie van Marine.

    In 1946 had ik niet veel zin meer in de MULO (zie aldaar) en solliciteerde bij de het Ministerie van Marine. De heer De Meijer, leraar economie bij de MULO vond dat ik naar "zijn" school moest gaan: de RK Handelsavondschool voor Jongens 5-jarige cursus. Ik kwam op die school in de 3e klas en heb er op gezeten van april 1946 tot en met het einddiploma in 1949. Gezien de rappoten (die ik nog heb) ging dat best goed. Ik slaagde dan ook met een diploma, leuke cijferlijst EN een Middenstandsdiploma dat ik in de 3e had behaald. Verder weet ik weinig van de school zelf, de sfeer, de leraren kortom: niets. Het was overdag werken en 's-avonds naar school en dat is nog vele jaren daarna zo doorgegaan!.

    R-K Handelsavondschool voor..., 1946

    Omdat de leraren van de lageren school vonden dat ik de handel in moest was het advies op te gaan naar de RK School voor MULO en Handelsopleiding.

    Omdat de leraren van de lageren school vonden dat ik de handel in moest was het advies op te gaan naar de RK School voor MULO en Handelsopleiding. Dat was een eind van huis maar goed voor de toekomst (dacht men). Van de school zelf heb ik niet zoveel herinneringen. Wel van zaken die zich buiten de school afspeelden zoals die doodgeschoten man die had geplunderd bij Simon de Wit op het Spui em die gewoon moest blijven liggen als afschikwekkend voorbeeld Of van Dolle Dinsdag in 1944 toen we met z'n allen stonden te wachten op de Engelsen die Breda al zouden hebben bevrijd en spoedig ik Den Haag zouden zijn. Niet dus en er volgde een verschrikkelijke hongerwinter. Sommige leraren herinner in me nog: Delemarre (Nappie naar Nap De La Mar de toneelspeelster), Van Dijck (Kalahari omdat hij zo,n gladde bol had), Ruttenberg wiskunde en zo, De Meijer (economie e.d.) Allard (steno en typen). En dan natuurlijk Spliter, de concerge. In 1946 kwam er een voortijdig einde aan mijn leergierigheid en solliteerde ik bij het Ministerie van Marine. Onmiddellijk na de afgebroken MULO-opleiding ging ik in april 1946 naar de RK Handelsavondschool voor Jongens in de Bloemfonteinstraat die ik met glans volbracht (ik heb alle rapporten nog!). Daarna volgden vele opleidingen en cursussen tot mijn 56ste jaar aan toe zodat ik het ontbreken van leergierigheid op de MULO aardig heb gecompenseerd. Overigens is van de handel niets gekomen: ik heb ruim 40 jaar bij de marine gewerkt, zowel als militair en als burger.

    O.L. van Lourdes MULO, 1943

    Ik kwam in de 1e klas bij juffrouw Korpel.

    Ik kwam in de 1e klas bij juffrouw Korpel. Ik herinner me nog wel een aantal leerkrachten: meneer de Vries, bij wie ik op een (kerk)koortje zat, meneer Raaphorst (de pijp) van de 6e en de 7e klas, meneer Westing van de 5e klas, de heren Hoogeveen en de Ruijter van de 4e klas. Ik heb alle rapporten nog dus dat was makkelijk. Het Hoofd der School, J.W. Nowee, was altijd in zijn "kantoor" waar hij - naar later bleek - Arendsoog en Witte Veder het leven liet zien. En natuurlijk de gymleraar (naam even ontschoten) die een competitie "handenstaan" deed. Eerst op de grond, vervolgens 1 bank, dan twee banken, dan een bank en een kist en ik was daar kennelijk knap in (allemaal achten!). Op veld deden we soms iets als honkbal. Ja het was een leuke tijd, ondanks de oorlog. We moesten ook nog "evacueren" naar de Meidoornstraat omdat onze school als "kazernering" voor militairen werd gebruikt. Na de zevende klas ging ik naar de RK Handelsmulo in de Scheldestraat (O.L.Vr.v. Loudesschool) omdat meneer Nowee vond dat ik in de handel moest (verkoper) maar daar is niets van gekomen. Ik heb meer dan 40 jaar bij de Marine gewerkt, zowel als militair als burger.

    St. Paulusschool, 1935