Bekijk het volledige profiel van Ben Smit en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 31

Ben Smit heeft 31 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Juf Wolff... twee dagen op kle...

Juf Wolff... twee dagen op kleuterschool gezeten... toen maar weer in mijn skelter door de Gouwestraat racen... en op mijn autoped natuurlijk...

2015, Ben Smit

Een houten gebouw in een rusti...

Een houten gebouw in een rustige wijk in een rustige straat waar ik op de step heen ging of lopend vanaf de Bosweg. Mijn eerste dag op school en niet meer in de wijk iedere dag kind zijn. Verplicht zitten en tekenen, plakken en knippen...ach het wende wel ;) In de pauze knikkeren en meidenvangertje of korfballen. Tijdens de les afdwalen naar de wereld buiten op de sportvelden of verlegen kijkend naar dat ene meisje. Door de thuissituatie niet altijd bij de les en de blind kaart van Duitsland maar niet kunnen leren... In de hogere klassen gaan voetballen in het schoolelftal... op een regenachtige dag in de herfstvakantie op een modderveld in onze witte tenue meevoetballen en één supporter met paraplu aan de kant... mijn pa en vriend... terug naar huis vol modder in de Kever. Meester v.d. Pol, Juf v. Ommeren, Juf Lycklema, en meester v.d. Putten... zomaar wat namen. Klasmakkers Maarten van Oenen, Martin Stoffelsma, Mirjam van Unen, Mirjam Salomons, Jos van Barneveld, Peter Prinsen, Jan van Oosten, Paul v.d. Wetering, Anita de Winter en Annemarie Noordanus... Gezichten van toen op een foto... nu mensen die niet meer te vinden zijn op Facebook of in dit leven. Het schoolkamp in de bossen bij Driebergen... levend Stratego en de vossenjacht. We gingen op de fiets en op de terugweg stromende regen. Herinneringen aan de grote zonnebloemen aan de overkant van de straat, de schoolreisjes, het slagballen op de grote parkeerplaats, de klassenavonden en de zomervakantie en weer terugkomen. De laatste dag op school... weet niet meer wat ik dacht toen in 1973 behalve wat ik een tijd geleden herinnerde toen ik bij het schooltje stond... gezichten, stemmen verdwenen in de mist van de tijd. Een periode van het leven was over... ieder zijn eigen kant op... ik ouder liep nog één keer door de wijk...iedere kind had daar zijn huis... nu elders... terugkijkend met een glimlach stapte ik in de bus naar mijn huidige leven... dankbaar voor de kinderen van toen... ze maakten mijn leven toen mooier.

2014, Ben Smit

Een ouderwetse imposante schoo...

Een ouderwetse imposante school met een zeer strenge directeur. Hoge gangen... marmer vloer en een grote trap naar boven. Rechts houden en niet opvallen bij sommige docenten. Mijn leven begon echt leuk te worden op deze school toen ik de 2e klas over moest doen. Ik ontmoette mijn vrienden voor het leven Bert Krijgsman en Ron Roodbergen. De onzin, gein en lol maakten de dagen behoorlijk leuk op deze MAVO. Huiswerk maken om kwart over 7 in de ochtend... schriften uitwisselen. Onze mentor, meester Troost, ben ik nog altijd dankbaar voor zijn lesuren en zijn oefenen op z'n sax ;) Basketbal in de gymzaal en honkbal op de CJVV velden gaven extra lol. En we konden dat dus echt goed. Met een vaste catcher Peter Prinsen en ikzelf als pitcher werden we Amersfoorts kampioen middelbaar onderwijs toen. In de pauze een blokkie wandelen of wat gaan kopen even verderop op de Leusderweg richting de stad en het spoor over. Iedere donderdag de HitKrant kopen en de posters met elkaar delen. Drop en een King-pepermunt je mond in proppen tijdens de les. En even geen goed gevoel over je SO?... gewoon niet inleveren bij een vergeetachtige docent. In 1977 naar Turnbridge Wells in de UK en naar Londen... ongein op de Olauline en in de bus een brandje blussen in een stoel met chocomel. De MAVO Leusderweg... een herinnering 'zoet en zuur'... De donkere dagen, het spijbelen, zitten blijven, slechte cijfers en nét geen verkering... Maarten van Oenen, Elma Kats (waar ik even het vriendje van kon zijn), Mirjam Salomons, Bert v.d. Brink... zomaar namen nu...Emmy uit Hoevelaken die ik alleen gedag durfde te zeggen in de gang... verkering in de lente van 1978 met Sonja, Ron's zus en een mooi diploma... de verkeringen van Ron en Bert meebelevend... elkaars lach en traan delend...het leven gaat door...het gebouw is niet meer, de docenten zijn ouder en leven ergens of nergens verder... deze leerling kijkt er dankbaar op terug... met een knipoog naar zichzelf op die klassenfoto... dezelfde jongen toen en nu... dromen van toen en de realiteit van nu. Huilend als stoere pubers dat laatste uur in mei 1978 bij meester Troost... 3 jaar klassenoudste in een moeilijke klas 4M4-5... Ik kan mij nog veel herinneren en da's maar goed ook... vrienden heb ik er aan overgehouden en da's mooi. Aan de overkant de Oranjeboom... waar de helft van de klas soms zal te poolen en een biertje... spijbelend... en ik?... braaf in de klas... ach ja... ik rookte niet, probeerde weinig te vloeken en goede cijfers te halen... snapte wiskunde niet maar mijn Engels en Duits werden steeds beter... en dan dat gevoel om vrijdagmiddag naar huis te fietsen naar boven kijkend en de schapenwolken kijkend wetend... ik heb vrij... roepend naar mijn makkers...'tot morgen/vanmiddag.. basketbalveld of Free Record Shop'... Nu 35 jaar later is het een film in mijn gevoel... kon ik maar een film van maken ;)

2012, Ben Smit
?