Bekijk het volledige profiel van Ben Rijn en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 1

Ben Rijn heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

De namen van docenten die Arie...

De namen van docenten die Arie van der Giessen (zie aldaar) noemt roepen herinneringen op. Sommige docenten hadden bijnamen: De Poes (Hellingman), (Arie) Verbrugh, (Fransje) Goudriaan, (Papa Doef) Douvillier. Andere namen die mij te binnen schieten: Melder (Duits en Maatschappijleer), Dijkstra (Engels), Sinon (Practicum), De G(N)eus (Amanuensis), Knaap (de Baard, Elektrotechniek, legde uit - we spreken van 1954 - waarom het nooit zou lukken om een mens de ruimte in te sturen), Japin (Nederlands, die boeken schreef: “Moord in de Hellekrocht”), Dewald (Analytische Chemie, met een Harley Davidson o.i.d.). Met sommige docenten kon ik redelijk goed opschieten terwijl ik aan anderen een bloedhekel had, dit visa versa. Kip en ei? Ik weet het niet. Eén en ander vond wel zijn weerslag in de behaalde rapportcijfers. De HTS betekende een vrij zorgeloze periode in mijn bestaan en ik denk er nog vaak met veel plezier aan terug. Maar er zijn ook gevoelens van spijt, want deze zorgeloosheid ging vaak gepaard met een gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef en ik en bang dat ik in die tijd mensen heb gekwetst en/of teleurgesteld (wat overigens later ook nog wel eens zal zijn gebeurd). Ik woonde op kamers bij fotograaf Beerman op het Vrieseplein 1. Schatten van mensen die heel erg goed voor ons (3 HTS-ers) hebben gezorgd (altijd gestreken overhemden in de kast, ´s zaterdagsavonds gebakken lever met uien en op verjaardagen macaroni met kaas). Daar werd ook wel misbruik van gemaakt (zie alinea hierboven). Van de lokale kroegen herinner ik mij Café De Rijnvaart, Trompenburg (?) en De Schaapskooi (waar we ´s zondagsavonds nog even langsgingen; luie stoelen en goeie muziek). Ik was lid van de Bond van leerlingen enz. en ook een aantal jaren van de Koninklijke Dordtse Roei- en Zeilvereniging. Bij beide enerverende situaties meegemaakt. In de weekenden ging ik vaak naar het ouderlijke huis in Rijswijk of naar mijn zus en zwager (en later zelfs ook een vriendin) in Amsterdam. Het was de tijd van de “Revival” in de Dixieland muziek en er waren toen een aantal fantastische orkesten in Den Haag en Amsterdam. Daar liet ik mij helemaal in meevoeren. Ja, ja, het waren drukke jaren en het was goed om af en toe in Huize Beerman rustig te kunnen bijkomen. Soms, heel soms – in boze dromen – moet ik weer examen doen. Wellicht de prijs die ik voor “mijn wilde jaren” moet betalen!

2004, Ben Rijn

Klasgenoten: Kees Moor, Pia Ho...

Klasgenoten: Kees Moor, Pia Hoogwater, Di(r)k Renaud, Reinier Franssen

2004, Ben Rijn

Namen van medeleerlingen: Casp...

Namen van medeleerlingen: Casper Robbe, Kees Spaargaren, Piet Westrik, Jan Kok, Wim Hoogenraad, Kees van Zweeden, Piet Brinkman,

2004, Ben Rijn
?